Home / / Langdurig parkeren in blauwe zone verleden tijd voor centrumbewoners Ommen

Langdurig parkeren in blauwe zone verleden tijd voor centrumbewoners Ommen

OMMEN – Bewoners van het centrum van Ommen mogen vanaf 1 september niet meer langdurig parkeren in de blauwe zone. De verleende ontheffing voor hen komt te vervallen.

De gemeente Ommen komt met een nieuw parkeerbeleid dat moet zorgen voor voldoende parkeergelegenheid in het centrum. De parkeerplaatsen in en om het centrum krijgen verschillende functies zoals lang parkeren, kort parkeren en parkeerplaatsen voor vergunninghouders. De bebording en markeringen worden hierop aangepast.

Bewoners van het centrum kunnen binnenkort een aanvraagformulier indienen om in aanmerking te komen voor een parkeervergunning voor speciale parkeerplaatsen voor vergunninghouders. Hierover ontvangen de huidige houders van een ontheffing nog bericht. De parkeerplaatsen voor vergunninghouders liggen verspreid aan de rand van het centrum, op het Beatrixplein (35 parkeerplaatsen), een deel van de Schurinkhof (15) en een deel van het parkeerterrein aan de Nering Bögelstraat (19).

Ommen gaat vanaf nu terughoudend om met het verstrekken van ontheffingen voor de blauwe zone aan bedrijven. Slechts in speciale gevallen waarbij een bedrijf absoluut niet zonder ontheffing kan functioneren, kan een bedrijf een ontheffing aanvragen. Langparkeerders kunnen, net als nu, parkeren op de parkeerterreinen Voormars en Den Oordt.

Kortparkeerders
In de blauwe zone kan, afhankelijk van de locatie, één of twee uur worden geparkeerd met een duidelijk zichtbare parkeerschijf. Door al deze maatregelen is de blauwe zone straks vrijwel volledig beschikbaar voor kortparkeerders. Op enkele locaties wordt de blauwe zone ingesteld of opgeheven.

Lees ook

Sociale moestuin bij Lindehoeve heeft niet over belangstelling te klagen

DALFSEN – “Altijd al eens je eigen groente en fruit willen verbouwen? Op het terrein …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.