Kunst onder de Wieken in Konijnenbeltsmolen

OMMEN – De werkgroep Kunst onder de Wieken presenteert voor het zeventiende jaar in de Konijnenbeltsmolen in Ommen een nieuwe tentoonstelling met werk van diverse kunstenaars. In juni, juli en augustus, op zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur, is de molen dus weer open. In samenwerking met de molenaar is dit jaar ook de eerste verdieping van de molen toegankelijk.

Dit jaar zijn onder meer het werk van twee gaste-xposanten en Tally van Oosterum, beeldend kunstenaar uit Hardenberg, te bewonderen. Tally is ook de bedenker van een verrassend project waar 80 + 1 mensen aan hebben mee geschilderd.

Voor de periode van 1 juni tot en met 15 juli is Herma Immink uit Kloosterhaar uitgenodigd. Herma gebruikt als techniek glasfusen, het samensmelten van glas in een oven. Haar schalen, staande objecten en tuinobjecten hebben een vrolijke kleurige uitstraling.

Voor de tweede periode, 20 juli tot en met 25 augustus, is Martha Frets uit Dalfsen de gast-exposant. Martha is een keramiste met een eigen stijl en maakt schalen in diverse vormen, vazen en objecten.
Harma Cellarius heeft liefde voor de krachten van de kosmos. Het lukt haar elk jaar weer om te verrassen met haar keramiek en brons, ontstaan uit de kiemkracht van haar beleven.

Betty Stokvisch toont haar serie schilderijen waarin naast haar onderwerpkeuzes, het licht, de tijdloosheid van de rust, de stilte en een moment van reflectie worden verbeeld. De doeken van Tally van Oosterum laten het plezier van het spelen met verf zien. Onderwerpen van mensfiguur tot stillevens zijn kleurrijk en blijven spannend. Lyda Boekholt toont dit jaar in de molen geschetste schilderijen. Centraal in haar werk blijft de losse toets op een mooie huid.

‘Veel naar Voerman’
Jan Voerman sr. (1870-1941) is vooral bekend als schilder van verstilde IJsselgezichten. Hij werkte in veel verschillende stijlen in een eigenzinnige zoektocht naar vernieuwing. Zijn aquarellen ‘Gemberpot met bloemen‘ illustreren dat. Voor het project ‘Veel naar Voerman’ zijn meer dan tachtig mensen bij Tally en Lyda aan het tekenen en schilderen geslagen. Geïnspireerd door de afbeelding van Voermans ‘Rode geraniums in blauwe Gemberpot’.

Zaterdag 1 juni om 14.00 uur zal Hans Vroomen, burgemeester van Ommen, de expositie openen. Tijdens de opening zal hij zijn impressie van Voermans aquarel ophangen tussen de tachtig andere werken. ‘Veel naar Voerman’ toont een pracht aan diversiteit: hetzelfde thema in 80+1 uitvoeringen, elk met een eigen ‘karakter’ en uitstraling. Voor iedereen te aanschouwen in de zomerexpositie in de Konijnenbeltsmolen in Ommen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.