Home / / Kulturhus De Spil – Fotografie in de KUNST in de fotografie
.

Kulturhus De Spil – Fotografie in de KUNST in de fotografie

NIEUWLEUSEN – Van 25 mei t/m 26 juli 2019 is er een omvangrijke fototentoonstelling te zien in het Kulturhus De Spil in Nieuwleusen. De expositie heeft het thema ‘Fotografie in de KUNST in de fotografie’. Diverse fotografen tonen hun gevarieerde foto’s aan het publiek. Kulturhus de Spil heeft daarvoor verschillende individuele fotografen en fotoclubs uit de Gemeente Dalfsen uitgenodigd en er is eindexamenwerk te zien van de leden van de Fotovakschool Apeldoorn. De exposanten in deze bijzonder gevarieerde tentoonstelling zijn; Fotoclub Kamerata uit Dalfsen, leden van de Fotoclub Dalfsen en de fotografen Rina Huzen uit Nieuwleusen, Anita van der Veen uit Rouveen en Hanneke Boonstra uit Nieuwleusen. Gastexposanten zijn de leden van de Fotovakschool Apeldoorn.

Fotoclub Kamerata

De Fotoclub Kamerata is een platform voor amateurfotografen in de regio Zwolle-Dalfsen. Kamerata organiseert zonder winstoogmerk, exposities en andere aan fotografie gelieerde activiteiten. Kamerata is een particulier initiatief van Klaas Poppens, Peter Hansson en Paul Scholten en is in juni 2012 opgericht. Daarnaast organiseert Kamerata activiteiten voor amateurfotografen om hun fotografische kennis en kunde op een hoger peil te brengen: Thema-avonden, fotografie-trips, lezingen, etc. De exposanten van Kamerata zijn: Anneke van de Berg, Bernard Ensink, Marjan Hoving en Klaas Poppens.

Fotoclub Dalfsen

De leden van de Fotoclub Dalfsen exposeren met het thema ‘onderweg’. Vele mensen op deze wereld zijn dagelijks of regelmatig onderweg. De opdracht voor de leden van Fotoclub Dalfsen was om het thema ‘onderweg’ vast te leggen op een foto. Door de individuele leden is op zeer verschillende wijze hiermee omgegaan met als resultaat de foto’s op de expositie! De fotoclub Dalfsen bestaat al bijna 60 jaar. Een club met enthousiaste leden met de gezamenlijke hobby ‘fotograferen’.

Studenten Fotovakschool Apeldoorn

De studenten van de Fotovakschool Apeldoorn tonen hun eindexamenwerk tijdens deze expositie. Voor deze examengroep is de expositie, samen met hun portfolio, onderdeel van het eindexamen van de tweejarige Vakopleiding Fotografie. De expositie toont een unieke selectie beelden van deze talentvolle studenten, ieder met hun eigen persoonlijke stijl. De afstudeerprojecten vertegenwoordigen fotografiedomeinen zoals portretten, natuur, sport, food, reportagefotografie en stillevens.

Een podium voor Kunst en Cultuur

Iedere drie à vier maanden worden er nieuwe tentoonstelling gerealiseerd. Ieder met een geheel eigen thema. Zoals ‘Eigentijdse Kunst’ van individuele professionele kunstenaars uit de Gemeente Dalfsen, ’L Art Brut’ kunstenaars met een beperking en andere bijzondere kunst en cultuur uitingen. Kunst en Cultuur zal hierdoor een podium krijgen in het nieuwe Kulturhus. Bij de vernissages van deze exposities zullen ook lezingen, voordrachten, workshops e.d. worden georganiseerd. De tentoonstellingen komen tot stand door een samenwerking van Kulturhus de Spil met Max Timmerman, beeldend kunstenaar uit Nieuwleusen. Timmerman is sinds 2018 als adviseur kunst en tentoonstellingsbeleid verbonden aan het Kulturhus.

Meer informatie is te vinden op: www.despilnieuwleusen.nl

Lees ook

Leerlingen De Polhaar lopen alternatieve wandeldriedaagse

DALFSEN – De oudervereniging van De Polhaar liet zich niet ontmoedigen door de afgelasting van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.