Home / / Koetsentocht Vechtdalkoetsiers trekt veel bekijks

Koetsentocht Vechtdalkoetsiers trekt veel bekijks

OMMEN – In totaal 22 aanspanningen, afkomstig uit heel Nederland, namen zaterdag deel aan de negende editie van de Authentieke Koetsentocht georganiseerd door Stichting Vechtdalkoetsiers in samenwerking met Anton Wolters van molen De Lelie.

De tocht, die veel bekijks trok, ging om 9.00 uur van start vanaf de Voormars in Ommen. De deelnemers waren bijna allemaal lid van de Nederlandse Vereniging Traditioneel Gerij. Bij het Streekmuseum in Ommen stond voor alle deelnemers een lunch klaar. Hier konden belangstellenden een kijkje nemen bij de koetsen en vragen stellen.

De prijsuitreiking vond plaats in het streekmuseum. De eerste prijs voor het Nederlands Kampioenschap van Nederlandse Vereniging Traditioneel Gerij was voor Albert en Irma Voorn uit Sevenum. Familie Schalkers uit Bant won de tweede prijs en de familie Bouwman uit Arriën de derde prijs. De publieksprijs ging naar de familie Hulsman uit Dalfsen, met de boerenwagen met daarvoor drie Belsen. De tweede prijs van het publiek was voor de familie Kerkdijk uit Giethmen, en de derde voor Jan en Ria Maathuis uit Weerselo.

Een leuk hoogtepunt van de tocht was het defilé, dat tegen 15.00 uur gehouden werd rondom de hervormde Kerk in Ommen.

Foto: Leo van den Berg

Lees ook

Sociale moestuin bij Lindehoeve heeft niet over belangstelling te klagen

DALFSEN – “Altijd al eens je eigen groente en fruit willen verbouwen? Op het terrein …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.