Home / / Jubileumconcert in Vilsteren

Jubileumconcert in Vilsteren

VILSTEREN – Op zaterdag 18 mei geeft Kamerkoor Salland uit Ommen, wegens het tienjarig bestaan een jubileumconcert in de Willibrorduskerk in Vilsteren. Het koor stond voorheen bekend als Collegium Musicum Salland, een naam die door velen als lastig werd ervaren, waardoor besloten is vanaf 2019 onder de roepnaam Kamerkoor Salland, verder door het leven te gaan. De ambities zijn onveranderd hoog gebleven.

Daarvan hoopt het koor het bewijs te leveren in het jubileumconcert met een zeer gevarieerd programma vol contrasten. Zo staat ‘Ich Freue mich im Herren’ van J.H Schein (1586-1630) naast ‘Northern Lights’ van Ola Gjeilo uit 2008. In dit laatste stuk pulseert de muziek met klanken zoals het noorderlicht dat doet met kleuren. Een vergelijkbare klankkleur keert terug in het ‘O magnum mysterium’, een eeuwenoude tekst op muziek van Malcolm Archer (geb. 1952). Precies 100 jaar eerder werd C. V. Stanford geboren die het gedicht ‘The Blue Bird’ van Mary Coleridge op muziek zette, pure romantiek en dan ligt ‘Linden Lea’ van tijdgenoot Vaughan Williams eigenlijk weer gewoon voor de hand.

Hét hoogtepunt van het concert is de Schubert cantate ‘Mirjams Siegesgesang’ waarin de sopraanpartij wordt uitgevoerd door Martine Salomons. Klassiek, romantiek, modern, dan heb je wel alle perioden gehad? Nee, ergens tussendoor zweven de traditionals. Volksliedjes zo u wilt. Geen materiaal voor een kamerkoor? Daar denkt dirigent Henk Ophoff heel anders over, getuige zijn arrangementen van het aloude ‘Ol’ Macdonald’ in een blues jasje of -minder bekend- het weemoedige ‘Shenandoah’ met een beeldschone partij voor twee sopranen.

Het koor staat onder de vertrouwde leiding van Henk Ophoff uit Dalfsen. Verder wordt medewerking verleend door pianist Adriaan Koops, klarinettist Arjan Eek en sopraan Martine Salomons. Na afloop van het concert wordt het glas geheven en is er gelegenheid tot napraten in het Landgoedcentrum Vilsteren.

Het jubileumconcert vindt plaats in de Willibrorduskerk, Vilsterseweg 12 in Vilsteren. Het concert begint om 20.00. De entree bedraagt 12,50 euro, in de voorverkoop kost het 10 euro. Toegangskaarten kunnen besteld worden op de website van het koor: www.kamerkoorsalland.nl

 

Foto: Henk Gaasbeek, Ommen

Lees ook

Politiek Verwoord

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.