Jaarlijks gezamenlijk Dauwtrappen in het Reestdal

Inmiddels een traditie: dauwtrapwandeling met ontbijt en aansluitend een kerkdienst

REGIO – Op Hemelvaartsdag donderdag 30 mei, verzorgen Landschap Overijssel en de Prot. Gem. Oud Avereest-Balkbrug de jaarlijkse dauwtrapochtend in het Reestdal. Deze ochtend is het mooie Reestdal zoals gebruikelijk het sfeervolle decor voor een vroege start van Hemelvaartsdag. Je gaat samen met de natuurgidsen van Landschap Overijssel op pad om te genieten van vroege vogels en ontluikende natuur. Er zijn dit jaar 2 wandelingen. Een langere wandeling, die start om 6.15 uur en de tweede iets kortere wandeling start om 7.00 uur vanaf De Wheem, Oud Avereest 22 (Balkbrug). Na de wandeling kan men genieten van een ontbijt bij De Wheem en aansluitend deelnemen aan de Hemelvaarstdienst in De Reestkerk.

Ontbijt en kerkdienst

De vroege wandelingen duren respectievelijk anderhalf en twee uur. Deelnemers aan de lange wandeling moeten uiterlijk om 6.15 uur aanwezig zijn. Voor de tweede wandeling moeten deelnemers er om 6.45 uur zijn. Goed schoeisel is aan te raden, want in het Reestdal kan het hier en daar nat zijn. Na de wandeling is er tijd om te ontbijten. De kosten zijn 5 euro voor deelname aan de wandeling, en 7 euro voor deelname aan de wandeling inclusief ontbijt. Aansluitend is er de mogelijkheid tot bijwonen van de kerkdienst in de Reestkerk. De speciale Hemelvaartsdienst start om 9.30 uur.

Praktische informatie

Graag vooraf aanmelden en doorgeven of je gebruik wilt maken van een ontbijt. Aanmelden kan tot 26 mei via: www.landschapoverijssel.nl/dauwtrappen-in-het-reestdal

Deze gezamenlijke Hemelvaartsochtend van de Prot. Gem. Oud Avereest-Balkbrug en Landschap Overijssel wordt mede mogelijk gemaakt door de inzet van vrijwilligers, provincie Overijssel en de Nationale Postcode Loterij.

Foto: Erik de Graaf

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.