Honderden deelnemers doen mee aan VechtdalTrail: ‘Dit maakt het Vechtdal nóg mooier!’

REGIO – Op zaterdag 6 juli gaat de derde VechtdalTrail van start. Zo’n vijfhonderd deelnemers worden weer getrakteerd op drie prachtige, maar zware, routes door het Vechtdal. De hardlopers starten en finishen bij atletiek vereniging ACO op Sportpark Westbroek in Ommen en kunnen kiezen voor een route van 20 km, 35 km of een 50 km ultraloop. De medewerking van de grondeigenaren maakt het ook deze keer weer mogelijk om de deelnemers te laten genieten van de prachtige bospaden in Arriën, Stegeren, Junne en Beerze.

Elk jaar gaat een deel van het inschrijfgeld naar een doel in het kader van ‘Support for Nature’. Daarmee wordt een bijdrage geleverd aan het behoud en onderhoud van de natuurgebieden. Dit jaar ondersteunt VechtdalTrail een initiatief van Landgoed Junne. Maar liefst vier hectare wilde bloemen wordt ingezaaid langs wandelpaden rond de Stuw in Junne. Ook Landschap Overijssel doet mee voor enkele plekken in Beerze. Doel is om daarmee de insectenpopulatie te verbeteren. Dat is belangrijk en ook nog eens prachtig voor de bewoners en wandelaars!

Een van de deelnemers dit jaar is Jaap van de Berg uit Soest. Jaap liep de afgelopen jaren in elk Europees land en ook in bijna alle provincies in Nederland een marathon. Eén provincie ontbreekt echter nog: Overijssel. Dat gaat nu gebeuren op de VechtdalTrail. Naast hardloper is Jaap ook liefhebber en kenner van de natuur. Met medewerking van de Bijenstichting gaat hij alle deelnemers aan de VechtdalTrail voorzien van een verrassing waarmee zij thuis ook een bijdrage kunnen leveren aan verbetering van de situatie voor insecten en met name voor de bijen.

Op 6 juli kunnen de deelnemers aan de VechtdalTrail mogelijk al de eerste bloemen bewonderen tijdens hun fysieke prestaties. Wil je er dan bij zijn? Kom kijken, schrijf je in als deelnemer of meld je aan als vrijwilliger.

Voor meer informatie zie: www.vechtdaltrail.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.