Home / / Boek van de Week: Koudvuur

Boek van de Week: Koudvuur

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is Koudvuur van Cilla & Rolf Börjlind.

Olivia Rönning, werkzaam bij de recherche in Kopenhagen, krijgt met een aanslag te maken. Een Deens gezin wordt in de auto opgeblazen, de ouders en hun dochter zijn op slag dood. De moeder, officier van justitie, lijkt het beoogde doelwit. De politie graaft in haar zaken en samen met aanwijzingen ter plekke komen ze bij de dader. Die wordt veroordeeld tot gevangenisstraf met tbs. Zaak opgelost, iedereen tevreden. Nou, niet helemaal, Olivia kan niet geloven dat de veroordeelde werkelijk deze aanslag heeft gepleegd. Samen met haar inmiddels gepensioneerde chef Mette Olsäter houdt ze het vuurtje brandend.

Gouden driehoek
Tom Stilton, voormalig inspecteur van politie, voormalig dakloze, brengt zijn tijd door in een retraite in Thailand. Gebutst en beschadigd door gebeurtenissen in zijn vaderland Denemarken is hij bij zijn halfzus neergestreken. Daar komt hij in contact met een vrouw die hem verzoekt een man op te sporen. Op eigen houtje vertrekt Stilton met alleen een foto en zonder verdere informatie naar de Gouden Driehoek waar de opiummaffia heerst. Een barre tocht en een verrassende uitkomst zet het team in Kopenhagen weer aan het werk.

Zinderend
‘Koudvuur’ is de vijfde thriller waarin Rönning & Stilton de hoofdrol spelen. Hoewel er aanvankelijk weinig verband lijkt tussen wat er in Thailand en Denemarken speelt, beide verhaallijnen worden vanaf het begin afwisselend verteld, stevent het actuele verhaal op een zinderende ontknoping af. De goed uitgewerkte karakters, veelal al bekend uit de vorige boeken, en de spannende verhaallijnen trekken je in het verhaal. Een echte pageturner die je slecht weg kunt leggen, goed voor een paar uur aangenaam leesplezier.

Het boek ‘Koudvuur’ is aanwezig in Bibliotheek Ommen. Door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen kan het boek gereserveerd worden. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of ga naar www.bibliotheekommen.nl

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week? Ga dan naar boekvandeweek.blogspot.nl of de Facebookpagina.

Lees ook

‘Het zijn mensen die aan hun lot worden overgelaten’

Lopen voor nieuwe kansen DALFSEN – “Je zult maar op de verkeerde plek geboren worden. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.