Boek van de Week: ‘Alle ouderen naar buiten: de natuur als groen medicijn’

OMMEN – Het boek van de week van de bibliotheek Ommen is ‘Alle ouderen naar buiten: de natuur als groen medicijn’ van Jasper de Ruiter en Marieke Dijksman.

Werken in de tuin, genieten van de zingende vogels, de kippen voeren of de geur van bloeiende lavendel in je neus: het zijn van die kleine dingen waar een mens gelukkig van wordt. Aldus het voorwoord van dit inspirerende buitenboek. Veel ouderen komen te weinig buiten stellen de schrijvers. Dat is jammer want de natuur heeft een positieve invloed op het welbevinden van iedereen, dus ook van de mens op leeftijd. Aan de hand van verschillende thema’s zoals sport en spel, eten en proeven, natuurcreaties, oud ontmoet jong en haal binnen naar buiten worden tips en suggesties gegeven.

Vergroenen
Natuurbingo, met een eierdoos beplakt met natuurplaatjes buiten op zoek naar planten en dieren, zelf appelmoes of perenstroop maken, eikeltjeskoffie bereiden, dennenolie maken, sporten of je eigen dromenvanger creëren. En voor wie het groter aan wil pakken is er een tuinontwerp om het verzorgingshuis te vergroenen.

Moestuinieren kan ook in grote kweekbakken en een speciale vlindervoederschotel is in een mum van tijd gemaakt. Het boek wordt met tien zoekkaarten afgesloten: van tuinvogels, dieren in de tuin, dagvlinders, waterdiertjes en nog veel meer natuurzaken wordt korte informatie gegeven.

Inspiratiebron
‘Alle ouderen naar buiten’ is een inspirerend boek voor zowel ouderen als degenen die met ouderen werken. Vrijwilligers, mantelzorgers, medewerkers in de ouderenzorg, familieleden kunnen ideeën opdoen waarmee ze de oudere en zichzelf op een leuk manier kunnen vermaken. Er zijn geen ingewikkelde zaken nodig om een activiteit te uit te voeren, natuurlijke materialen, simpele gereedschappen, eenvoudige recepten en de overzichtelijke wijze waarop alles in het boek gerangschikt is maken het een inspiratiebron voor velen.

Het boek ‘Alle ouderen naar buiten’ is aanwezig in Bibliotheek Ommen. Door naar de catalogus te gaan en daar de titel van het boek in te typen kan het boek gereserveerd worden. Daarvoor dient men wel lid te zijn van de bibliotheek. Bel voor meer informatie: 0529-452158 of ga naar www.bibliotheekommen.nl.

Benieuwd naar meer boeken in de rubriek Boek van de Week? Ga dan naar boekvandeweek.blogspot.nl of de Facebookpagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.