Grote modelspoorbaan en meer op miniaturenbeursdagen in De Spil

NIEUWLEUSEN – Kulturhus De Spil houdt zaterdag 25 en zondag 26 mei de miniaturenbeurs ‘Handig gemaakt’. Op de beurs modelbouw en miniaturen voor jong en oud.

Zo zijn er onder andere zelfgemaakte miniaturen te zien van Henk Stegeman met diverse gebouwen uit Ommen op schaal 1:78, waaronder drie verlichte kerken, de markt, het station en nog veel meer. Hans ten Klooster is aanwezig met een rijdende miniauto en Henri Grootenhuis, beter bekend als ‘Cigarbox Henri’, met cigar-box klokjes, lampen, versterkers en sigarenkistjes en sigarendoos attributen. Tevens is er de zondag ter plekke een demonstratie gitaarbouw. Cigarbox Henri laat zien dat je van weggegooide sigarendozen zowel instrumenten als lampen en diverse ander attributen kunt maken. Ook is er een Bugatti te zien van Janny Vroom en zigeunerwagens en Viking schepen. Luik Buit is aanwezig met boerenwagens en binnenschepen, onder andere de ‘Groene Draeck’ en de ‘Titanic’ met een lengte van één meter. Molle Eisma exposeert met handgemaakte houten miniauto’s en als grote bezienswaardigheid is er een enorme spoorbaan van 18,5 meter lang en 3 meter breed van de IJssellandse trein en spoormodelbouwvereniging.

Zaterdag 25 mei wordt tijdens de miniaturenbeurs ook de tentoonstelling ‘Fotografie in de KUNST in de fotografie’ geopend door Jan Uitslag, wethouder voor cultuur van de gemeente Dalfsen. De tentoonstelling en de miniaturenbeurs zijn gratis te bezichtigen in het Kulturhus in Nieuwleusen. Voor meer informatie kijk op: www.despilnieuwleusen.nl

Foto: Modelspoorgroep IJsselland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.