Groep 8a van CBS De Kardoen zet talenten in voor kinderloop

OMMEN – De kinderen van groep 8a van CBS De Kardoen beschikken over veel talenten. Dit is wel gebleken tijdens de activiteiten die deze klas heeft ondernomen om een steentje bij te dragen aan de Samenloop voor Hoop in Ommen.

Van hun meester kregen alle leerlingen elk 5 euro. Zij kregen dit geld nadat ze het Bijbelverhaal hadden gehoord over Jezus die vertelde over het verhaal van de talenten. In dit verhaal kregen drie mannen beschikking over een geldbedrag, terwijl hun baas op vakantie ging. Twee van deze mannen namen hun verantwoordelijkheid en gingen aan de slag met het geld. De ander dacht slim te zijn en begroef het geld in de grond.

De leerlingen gingen eigenlijk hetzelfde doen. Ze kregen van de leerkracht allemaal 5 euro en waren daar de afgelopen weken verantwoordelijk voor. De leerlingen gingen allemaal enthousiast aan slag met het verkopen van bijvoorbeeld kniepertjes, nootjes en taarten.

De opbrengst is bestemd voor de Kinderloop die tijdens de Samenloop voor Hoop in Ommen plaats gaat vinden. De Kinderloop in Ommen kent een apart doel, waarover een aantal ervaringsdeskundigen in de klas een voorlichting gaven. Uiteindelijk is het fantastische bedrag van 781,30 euro opgehaald. Tijdens het event dat plaats vindt op 25 en 26 mei bij atletiekbaan van ACO van Elderen in Ommen wordt de cheque overhandigd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.