Goede-doelen-winkel Hart van CaMo opent haar deuren

OMMEN – In het centrum van Ommen wordt vrijdag 31 mei om 11.00 uur het ‘Hart van CaMo’ officieel geopend. Deze tijdelijke ‘goede-doelen-winkel’ op de hoek van de Brugstraat en Kruisstraat is onderdeel van de bijzondere actie CaMo & friends 4 SMA. Met deze actie wil de vriendengroep van Jan Jaap Lukas en Linda Meijerink zoveel mogelijk geld inzamelen voor onderzoek naar SMA. Hun twee kinderen, Cato en Moos, hebben deze progressieve spierziekte. Cato en Moos gaan het ‘Hart van CaMo’ zelf openen.

Het ‘Hart van CaMo’ is gevestigd aan de Brugstraat 34 (oude pand van Univé) en is tot medio september iedere woensdag en zaterdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. In de winkel worden leuke en lekkere (cadeau)artikelen en zelfgemaakte spullen verkocht, beschikbaar gesteld door de Ommer gemeenschap en tal van ondernemers. Daarnaast worden de komende maanden diverse workshops gehouden en wordt er informatie gegeven aan inwoners en ondernemers die CaMo willen ondersteunen met een eigen actie. Tevens kunnen bezoekers en voorbijgangers geld storten in de speciale ‘CaMo-doneer-brievenbus’.

Het ‘Hart van CaMo’ wordt gedurende de actie aangekleed met de namen van alle sponsoren die op welke manier dan ook de actie ondersteunen. “Kortom: het ‘Hart van CaMo’ is de centrale locatie van waaruit het allemaal gebeurd”, zo laat de hechte vriendengroep weten. “De teller staat momenteel op ruim 13.000 euro. Maar we gaan natuurlijk voor meer!”

Cato en Moos

Cato en Moos, de twee prachtige kinderen van Jan-Jaap Lucas en Linda Meijerink uit Ommen, hebben de progressieve spierziekte SMA. De vriendengroep leeft erg met het gezin mee en maakt van dichtbij mee wat voor impact deze ziekte heeft. “Wij als vrienden staan eigenlijk aan de zijlijn en wilden iets doen. Daarom hebben wij eenmalig een grote actie opgezet om geld in te zamelen voor onderzoek naar SMA. Ook Cato en Moos dragen hun steentje bij en betrekken we bij allerlei acties die we organiseren. Zo hebben ze al cheques in ontvangst mogen nemen en is er een speciale Moos MovieMiddag in theater De Carrousel gewest geweest waar maar liefst 200 kinderen op af kwamen. We hopen deze lijn door te kunnen trekken tot zaterdag 14 september. Dan is namelijk de afsluitende actiedag in het centrum van Ommen. Op deze fantastische dag zetten we het hele centrum van Ommen met allerlei activiteiten op z’n kop en maken we uiteindelijk het totaal opgehaalde bedrag bekend.”

Meer informatie over de actie Camo & Friends 4 SMA staat op https://sma.spieractie.nl/team/camo-friends-4-sma

SMA

Spinale Musculaire Atrofie (SMA) is een progressieve spierziekte die erfelijk is. SMA vernietigt de zenuwen die de vrijwillige spierbewegingen aansturen, waardoor bewegingen als kruipen, lopen, hoofd en nek bewegingsvrijheid, maar zelfs ook slikken en ademhalen uiteindelijk onmogelijk worden gemaakt. In Nederland worden er ongeveer 20 kinderen per jaar geboren met SMA. 10 van de 20 kinderen hebben de ergste vorm en overlijden binnen 2 jaar na de geboorte. Iedereen kan SMA krijgen en het kan op alle leeftijden worden ontdekt. Dankzij wetenschappelijk onderzoek weten we de oorzaak van SMA, een belangrijk begin, maar nog niet de oplossing. Zo lang die oplossing op zich moet laten wachten, wordt gestreefd naar een zo goed mogelijke kwaliteit van leven, help ons daar alstublieft bij.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.