Home / / Gedeeltelijk beton voor Jagtlusterallee

Gedeeltelijk beton voor Jagtlusterallee

NIEUWLEUSEN – Tijdens werkzaamheden aan het laatste stuk van de heringerichte Jagtlusterallee nabij Nieuwleusen is gebleken dat de fundering van dit weggedeelte in zeer slechte staat is. Dat maakte wethouder Ruud van Leeuwen onlangs bekend.

“De ondergrond (onder andere van de Meeleweg) is niet goed genoeg om garantie over af te geven, zo blijkt uit onderzoek. Om die reden is besloten om dat deel van de weg niet te asfalteren, maar te vervangen door beton. Zo kan de aanleg toch binnen het vastgestelde budget van 8.5. ton blijven.”

De wethouder is van mening dat het een mooie weg is geworden. “In het najaar van 2019 worden er nog nieuwe bomen en struiken aangeplant, zodat de biodiversiteit weer een boost krijgt! Ook gaan we her en der nog bijenhotels plaatsen.” De verwachting is dat de weg zelf over ongeveer een maand gereed is.

Lees ook

Rode Kruis collecteweek

REGIO – Deze week is het de collecteweek van het Rode Kruis. Met een gift …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.