E-Team Cazemier school wint Provinciale E-Battle

OUDLEUSEN – Het uit twaalf leerlingen bestaande team van de bovenbouw van de Cazemierschool in Oudleusen heeft vorige week de beker gewonnen in de strijd met andere basisscholen uit de provincie Overijssel. Het E-Team won daarmee ook een geldprijs, die ze kunnen besteden aan het verder verduurzamen van hun school.

Aan de finale is een half jaar van plannen en actievoeren aan voorafgegaan. Het na heuse sollicitatiegesprekken samengestelde team had de opdracht om energiebesparende acties op te zetten. Vandaar die ‘E’ in E-Team Cazemier. Na zich flink verdiept te hebben in energie in het algemeen en LED-lampen in het bijzonder is het twaalftal een grootscheepse actie gestart om zoveel mogelijk gloeilampen te vervangen door de veel zuinigere LED-lampen. Deze lampen gebruiken slechts 90 procent minder stroom, maar gaan bovendien ook veel langer mee. Dus ook een bezuiniging voor de portemonnee. Samen met de Praxis is een prijsactie opgezet en zijn er vijfhonderd folders verspreid in Oudleusen en omstreken. Uiteindelijk zijn 283 oude lampen opgehaald, wat een besparing van 3500 watt betekent, ofwel 775 euro.

Naast de LED-lampenactie zijn ook andere activiteiten opgezet. Zo is tweemaal een warme truien dag georganiseerd: eentje in de school en eentje in de kerk. Verder is radiatorfolie aangeboden, dat ook voor een flinke besparing op de energierekening kan zorgen. Daarnaast heeft het team ook veelvuldig de publiciteit gezocht om de acties zoveel mogelijk bekendheid te geven.

Zelfs de regionale pers heeft aandacht aan de acties besteed. Tijdens de finale is het speciaal voor deze actie gecomponeerde lied gezongen en in het kort verteld wat er allemaal is gedaan in de afgelopen maanden. De driekoppige jury was zeer te spreken over de acties van het E-Team Cazemier, maar het aansprekende lied en de veelvuldige pers kreeg een extra vermelding. In feeststemming is het E-Team daarna weer teruggekeerd naar Oudleusen, waar een klein feestje werd georganiseerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.