Home / / Duiven van Wolters zijn ongenaakbaar

Duiven van Wolters zijn ongenaakbaar

OMMEN – Zondag ging overal in het land de vlag in top om Bevrijdingsdag te vieren. Maar kijkend naar de prestaties van de duivenmelkers van PV de Luchtpost kon er ook gevlagd worden. De opening van dit vliegseizoen is meer dan voortreffelijk. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het vooral de duiven van Gerard Wolters zijn die de aandacht op zich vestigen, maar die mogen tevens gelden als enorme opsteker voor de vereniging.

Zaterdag moesten de 207 ingekorfde duiven een afstand van hemelsbreed 255 kilometer overbruggen. Losplaats was de Belgische stad Isnes. Door de verwachte buien later op de dag werden de duiven in de vroege ochtend gelost. Om 8.45 uur ging het licht op groen. Dit keer was het de 346 van Gerard Wolters die om 12.04 uur als eerste aantikte op het hok aan de Stegerdijk in het buurtschap Stegeren. De winnende duif behaalde en gemiddelde snelheid van 76 kilometer per uur. De eerste tien van het concours Isnes: Gerard Wolters 1, 2, 4, 5, 6, 7, 9 en 10; Gebroeders Ramaker 3; Rieks Hazelhorst 8. In het rayon maakten de duiven uit Ommen indruk. Op een deelnemersveld van 2015 duiven werd beslag gelegd op de plaatsen 1, 2, 4, 6, 7 en 9.

Lees ook

Sociale moestuin bij Lindehoeve heeft niet over belangstelling te klagen

DALFSEN – “Altijd al eens je eigen groente en fruit willen verbouwen? Op het terrein …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.