Duif Rieks Hazelhorst wint concours ‘Chimay’

OMMEN – Voor de tweede midfond vlucht van dit seizoen korfden de postduivenhouders van PV de Luchtpost vrijdagavond 194 duiven in. De duiven kregen als bestemming de Franse stad Chimay. Door de nevel, die in de ochtenduren boven België hing, werd de lossing uitgesteld tot 11.00 uur. Het concours had een verrassende afloop. Abonneewinnaar Gerard Wolters moest de eer laten aan Rieks Hazelhorst. De 851 van de duivenmelker uit het buurtschap Diffelen, geboortejaar 2016, was alle concurrentie te snel af. Om 14.56 uur werd de winnaar geregistreerd op de klep van Hazelhorst, die daarmee deze wedvlucht over 312 kilometer hemelsbreed op zijn naam schreef. De winnende duif behaalde een gemiddelde snelheid van 80 kilometer uur.

De eerste tien van het concours Chimay: Rieks Hazelhorst 1; Gerard Wolters 2; Jan van der Veen 3, 8 en 9; Gebroeders Ramaker 5, 6 en 7; Piet Harmsen 10. In het rayon behaalde Hazelhorst een verrassende tweede plaats op een deelnemersveld van 1994 duiven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.