Dubbelslag voor duivenmelker Gerard Wolters

OMMEN – Het was een druk weekeinde voor de postduivenhouders van PV de Luchtpost. Donderdag werd er ingekorfd voor de eerste dagfondvlucht van het seizoen. Deze werd vervlogen vanuit de Franse stad Troyes, gelegen op hemelsbreed 501 kilometer van Ommen. Verder werd vrijdag ingekorfd voor een vlucht vanuit de Limburgse stad Weert, gelegen op 153 kilometer van de Vechtstad.

Het startschot in Weert klonk om 7.45 uur. De 125 ingekorfde duiven hadden een snel vertrek. Het was hier de 268 van Gerard Wolters die om 9.40 uur met een gemiddelde snelheid van 79 kilometer per uur als eerste aantikte op het hok aan de Stgerdijk in het buurtschap Stegeren. De eerste tien van het concours Weert: Gerard Wolters 1, 3, 6 en 7; Piet Harmsen 2, 8 en 9; Gerrit Dankelman 3 en 5; Rieks Hazelhorst 10. In Troyes kregen de duiven om 7.10 uur in de ochtend de vrijheid. Ook hadden de duiven een snel vertrek. De snelheden lagen hier wat lager, vanwege de langere afstand. Het was de 1677346, een duivin van het bouwjaar 2017, en jawel afkomstig van de renstal Wolters die om 13.47 uur als eerste wordt geregistreerd. Met een omgerekende gemiddelde snelheid van 73 kilometer per uur was het duivinnetje met een kwartier voorsprong de concurrentie in Ommen ver voor.

Het winnende duivinnetje van Wolters bleek later ook een zeer vroege duif te zijn. Op het gehele deelnemers veld van 25 verenigingen en 3851 ingekorfde duiven behaalde de duivenman uit Stegeren een meer dan verdienstelijke tweede plaats 2. De eerste tien arriverende duiven vanuit Troyes: Gerard Wolters 1, 5 en 6; Jan van der Veen 2, 4, 7, 8 en 10; Gebroeders Ramaker 3 en 10.

Foto: Gerard Wolters uit Stegeren pakte met zijn duiven de winst op twee wedvluchten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.