Dubbel goud voor Noah Dijkman uit Nieuwleusen

.

NIEUWLEUSEN – In Alkmaar heeft de twaalfjarige Noah Dijkman afgelopen weekend tijdens de bondkampioenschappen turnen heren, maar liefst twee maal een gouden medaille gewonnen. Op zondag streden de beste zes jongens van Nederland op ieder toestel afzonderlijk van elkaar om de podiumplaatsen.

Tijdens de drie toestelfinales in de eerste divisie, waarvoor Noah zich had geplaatst, heeft hij met een strakke vloer- en brugoefening de eerste plaats weten te bemachtigen. Op sprong werd hij vierde. Tijdens de meerkampfinale op zaterdag behaalde Noah, die voor het eerste jaar in de keuze oefenstof turnt, een knappe achtste plaats in een sterk deelnemersveld van 22 turners.

Noah komt uit voor turnvereniging RKDOS in Kampen waar hij vijf jaar geleden begon met turnen. Noah zit in het turnprogramma van het CSE Zwolle waar hij zijn school en sport kan combineren.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.