DTV ’84 gaat voor gezonde sportkantine

DALFSEN – Bij de Dalfser tafeltennisvereniging DTV’84 vond afgelopen woensdag de aftrap plaats van een bijzonder gezondheidsproject, mogelijk gemaakt door Saam Welzijn. Doel van dit project is een verandering teweeg te brengen ten aanzien van eet- en drinkgedrag.

Tafeltennis is een actieve en sociale sport, die goed past bij een gezonde leefstijl. Maar behalve sport hoort daar ook een gezond eet- en drinkpatroon bij. Ongezonde suikerhoudende dranken en snacks worden nog steeds volop genuttigd in sportkantines. De Dalfser Tafeltennisvereniging en Saam Welzijn hebben de handen ineengeslagen om hier wat aan te doen.

In plaats van ranja of frisdrank bij jeugdwedstrijden wordt gratis fruitwater verstrekt. Behalve dat het er leuk uitziet en lekker smaakt, is het ook nog eens veel gezonder. Daarnaast wordt tijdens jeugd- en seniorenwedstrijden gratis fruit aangeboden. Een gezond alternatief voor de welbekende snacks. Middels deze acties wil de tafeltennisvereniging vooroplopen en een verandering in gang zetten. Dankzij Saam Welzijn heeft de vereniging inmiddels een mooie waterkan aan kunnen schaffen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.