Home / / DTV ’84 gaat voor gezonde sportkantine

DTV ’84 gaat voor gezonde sportkantine

DALFSEN – Bij de Dalfser tafeltennisvereniging DTV’84 vond afgelopen woensdag de aftrap plaats van een bijzonder gezondheidsproject, mogelijk gemaakt door Saam Welzijn. Doel van dit project is een verandering teweeg te brengen ten aanzien van eet- en drinkgedrag.

Tafeltennis is een actieve en sociale sport, die goed past bij een gezonde leefstijl. Maar behalve sport hoort daar ook een gezond eet- en drinkpatroon bij. Ongezonde suikerhoudende dranken en snacks worden nog steeds volop genuttigd in sportkantines. De Dalfser Tafeltennisvereniging en Saam Welzijn hebben de handen ineengeslagen om hier wat aan te doen.

In plaats van ranja of frisdrank bij jeugdwedstrijden wordt gratis fruitwater verstrekt. Behalve dat het er leuk uitziet en lekker smaakt, is het ook nog eens veel gezonder. Daarnaast wordt tijdens jeugd- en seniorenwedstrijden gratis fruit aangeboden. Een gezond alternatief voor de welbekende snacks. Middels deze acties wil de tafeltennisvereniging vooroplopen en een verandering in gang zetten. Dankzij Saam Welzijn heeft de vereniging inmiddels een mooie waterkan aan kunnen schaffen.

Lees ook

Aangepaste collecte Diabetes Fonds vanwege corona

OMMEN – De collecteweek van het Diabetes Fonds vindt plaats van 26 t/m 31 oktober. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.