Dalfser ondernemers openhartig over gemeentelijke dienstverlening

DALFSEN – Ondernemers vinden de basis van de gemeentelijke dienstverlening op orde. De gemeente Dalfsen is bestuurlijk en ambtelijk goed benaderbaar, in termen van bereikbaarheid, maar ook qua meedenken. Wel blijkt uit drie avonden met ondernemers dat ondernemers graag meer en diepgaander contact met de gemeente willen en behoefte hebben aan een sterkere en daadkrachtigere regisseursrol door de gemeente.

Ondernemers voelen zich betrokken bij de planvorming, zowel bij beleid als projecten, maar ervaren daarna te vaak radiostilte. Meer inlevingsvermogen en context in de communicatie, maar ook een juiste volgorde in het communiceren (betrokken personen eerst) worden als kansen aangedragen.

Samen optrekken

De zoektocht van de gemeente hoe ondernemer(s) bij beleid en projecten te betrekken, vindt een oplossing in samen optrekken en gedeeld partnerschap. Een ieder vanuit zijn/haar eigen kracht en met eigen expertise en verantwoordelijkheid. Door meer als partners te opereren, ben je vanzelf meer op de hoogte.

Burgemeester Van Lente: ”In de kernen Dalfsen, Lemelerveld en Nieuwleusen hebben we avonden met ondernemers georganiseerd waarin we met elkaar in gesprek zijn gegaan. Deze avonden hebben veel input opgeleverd om onze dienstverlening te verbeteren, maar minstens zo waardevol is de gezamenlijke behoefte om elkaar regelmatiger op te zoeken.”

Blijvende dialoog

De ondernemersavonden hebben een concreet resultaat opgeleverd: een groep van ruim vijftig ondernemers die open staat voor een blijvende dialoog tussen gemeente en ondernemers. Andere ondernemers die ook interesse hebben in een regelmatiger informeel contact, zijn van harte welkom. Aanmelden kan door een mail te sturen naar gemeente@dalfsen.nl.

In het najaar van 2019 wordt de groep ondernemers benaderd voor input voor de Missie en Visie. Andere aanknopingspunten voor een dialoog zijn bijvoorbeeld de ontwikkeling van de omgevingsvisie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.