Dalfsenaar Ab Goutbeek (82) ontvangt Zilveren Anjer uit handen van Prinses Beatrix

DALFSEN / AMSTERDAM – Historicus Ab Goutbeek (82) uit Dalfsen heeft dinsdagochtend een zeer bijzondere onderscheiding ontvangen. In het Koninklijke Paleis in Amsterdam ontving hij uit handen van Prinses Beatrix de Zilveren Anjer van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Het Cultuurfonds heeft de onderscheiding toegekend aan Goutbeek voor zijn grote inzet voor de cultuurhistorie, archeologie, cartografie en natuur van Dalfsen en omgeving. Goutbeek was een van de vier die de onderscheiding kreeg, want ook Paul Spapens uit Moergestel en Herman en Cora Labberté-Hoedemaker uit Glimmen namen deze in ontvangst.

De Zilveren Anjer wordt sinds 1950 jaarlijks toegekend aan personen die zich vrijwillig en onbetaald hebben ingezet voor de cultuur of de natuur in het Koninkrijk der Nederlanden. Prins Bernhard heeft tot zijn overlijden in 2004 de onderscheidingen uitgereikt. In 2005 heeft Prinses Beatrix deze taak overgenomen.

Foto boven: archief

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.