Home / / Dalfsen rooit duizend zieke essen

Dalfsen rooit duizend zieke essen

DALFSEN – Dalfsen ziet zich genoodzaakt om binnen de gemeentegrenzen zo’n duizend essen te rooien. “Helaas! De bomen hebben de essentakziekte, ze zijn door een agressieve schimmelinfectie aangetast”, licht wethouder Ruud van Leeuwen toe.

Inmiddels zijn al veel bomen aan de ziekte bezweken. De oorzaak is de wethouder onbekend, maar een vermoeden heeft hij wel. “Het zou misschien kunnen komen doordat er zaaigoed uit andere landen is gebruikt. Dat is het genetisch gezien toch iets anders waardoor de resistentie voor bepaalde ziektes ook weer anders is. Dat buitenlandse zaad hebben we wellicht zelf verspreid. Het is dus niet uit te sluiten dat we er – door onze onwetendheid – medeschuldig aan zijn.”

Op de plekken waar gerooid wordt, zullen andere soorten herplant worden, wat de biodiversiteit wellicht ten goede zal komen.

Lees ook

‘Op het geniale af’ van Benedict Wells

Het Boek van de Week Francis Dean woont met zijn moeder in een trailerpark in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.