Home / / Gemeente Dalfsen herdacht oorlogsslachtoffers

Gemeente Dalfsen herdacht oorlogsslachtoffers

REGIO – Dalfsen herdacht afgelopen zaterdag in diverse kernen van de gemeente de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en de slachtoffers die daarna zijn omgekomen in oorlogssituaties of bij vredesoperaties.

De herdenkingen begonnen in Nieuwleusen om 20.00 uur bij het monument bij de Grote Kerk én op hetzelfde tijdstip op de begraafplaats aan de Ruitenborghstraat in Dalfsen. Voorafgaand waren er zowel in Dalfsen en Nieuwleusen herdenkingsbijeenkomsten.

In Dalfsen was de bijeenkomst in de Grote Kerk, in Nieuwleusen vond de bijeenkomst eveneens plaats in de Grote Kerk. Hier werd medewerking verleend door de scholen (kranslegging en declamatie), Veteranencontact Nieuwleusen, Projectkoor 4 mei, Scouting Nieuwleusen, Muziekvereniging Music Ardore, Vluchtelingenwerk, organist Henk Kreule.

Burgemeester Erica van Lente was aanwezig in de Grote Kerk in Nieuwleusen en bij het monument naast de kerk. In Dalfsen werd medewerking verleend door de scholen (kranslegging en declamatie), Veteranencontact Dalfsen, Scouting Dalfsen, Echoes of the Heart, Vluchtelingenwerk, Christelijke Muziekvereniging “Excelsior’, organist Gerrit Hoving en de Grote Kerk. Wethouder Jan Uitslag was namens het college aanwezig in de Grote Kerk in Dalfsen en op de begraafplaats aan de Ruitenborghstraat.

In Lemelerveld werden de oorlogsslachtoffers in de Brugkerk herdacht. Deze bijeenkomst werd georganiseerd door Muziekvereniging Polyhymnia. Tijdens de dienst werden verschillende verhalen en gedichten over de Tweede Wereldoorlog rondom Lemelerveld verteld.

In Oudleusen was de gebruikelijke herdenking bij het monument van de neergestorte bommenwerper in 20 oktober 1943. Hier bij kwamen zes bemanningsleden om het leven. Ook dit jaar waren de heer en mevrouw Jolliffe uit Engeland bij aanwezig. Zijn vader was één van de gesneuvelden. Leerlingen van de Cazemierschool lazen gedichten voor en er werden bloemen gelegd bij het monument.

Foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Politiek Verwoord

DALFSEN – Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.