Home / / Bikers, Trikers en de Vechtgenotenrit: een gouden combinatie

Bikers, Trikers en de Vechtgenotenrit: een gouden combinatie

OMMEN – Voor de negende keer wordt op 25 mei de Vechtgenotenrit gereden. Deze rit vertrekkende vanuit het Vechtgenotenhuis in Ommen is speciaal bedoeld voor (ex-) kankerpatiënten en hun naasten om een dag volop te genieten van een prachtige motorrit in de mooie omgeving van Ommen en omstreken.

Vrijwel vanaf het begin is triker Piet Bouwknegt uit Nijeveen erbij. Hoe dat precies gegaan is, weet hij eigenlijk niet. ‘Dat is automatisch gegaan’, zegt Piet.

‘Ik kocht op een gegeven moment een trike en dan ga je toeren. Je komt dan vanzelf trikers tegen, je praat wat en deelt tips uit voor mooie ritten en voor je het weet word je gevraagd om mee te rijden. De Vechtgenotenrit is wel één van de mooiste, vanwege de mooie locatie en de mensen die meerijden. Het is eigenlijk een soort reünie. En dat de politie hier aan mee wil werken is ook geweldig. Dat je dit dan kunt delen met een passagier is voor mij toch wel de motivatie om mee te doen, ik doe anderen er graag een plezier mee’.

Piet rijdt meerdere ritten en is inmiddels een routinier te noemen. Acht à tien ritten per jaar rijdt hij voor het goede doel. Van mensen met een gezichtsbeperking of meervoudig gehandicapt tot mensen met NAH. Boeiend kan hij daar over vertellen. ‘Wat voor ons zo normaal is, kan voor de ander heel bijzonder zijn en alles vraagt een andere aanpak. Veiligheid staat absoluut voorop en aan alles is gedacht.’ Voor diegenen die nog twijfelen zegt hij resoluut: ‘Gewoon doen, je weet niet wat je mist!’

Aanmelden als deelnemer of triker kan tot dinsdag 21 mei via vechtgenotenrit@gmail.com.

Lees ook

Versoepeling mogelijk op tijd voor de VechtdalTrail

OMMEN – Met de aangekondigde versoepelingen vanaf 30 juni is het weer mogelijk om evenementen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.