Home / / Alzheimer Café Dalfsen

Alzheimer Café Dalfsen

DALFSEN – Op maandagavond 20 mei is er Alzheimer Café in zalencentrum De Overkant. Mensen met (vermoeden van) dementie, hun partners, familieleden, vrienden en andere geïnteresseerden zijn dan van harte welkom. Het thema van de avond is ‘Wat is dementie en hoe werken onze hersenen?’

Deze avond is geriater Ellen Elbrecht te gast. Zij is als klinisch geriater werkzaam in het Deventer Ziekenhuis. Zij komt uitleg geven over onze hersenen en over dementie. Ze gaat in op vragen als: Is Alzheimer hetzelfde als dementie? Zijn er medicijnen die het dementieproces vertragen? Is dementie te voorkomen? Uiteraard is er voldoende gelegenheid om alle vragen te stellen aan de geriater.

Wat is het Alzheimer Café?

Het Alzheimer Café is een trefpunt voor mensen met dementie, hun partners, familieleden en vrienden. Maar ook hulpverleners en andere belangstellenden zijn van harte welkom. De gasten praten in een gemoedelijke sfeer met elkaar over de dingen die ze meemaken, over dementie en over mogelijkheden voor hulp- en dienstverlening.

Om 19.30 uur start het programma (inloop vanaf 19.00 uur.) De avond duurt ongeveer twee uur en de toegang is gratis.

Lees ook

Oecumenische viering in de Grote Kerk

DALFSEN – In de vredesweek is er op zondag 26 september een oecumenische viering in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.