Home / / Wijthmen het gelukkigst in confrontatie met Lemele

Wijthmen het gelukkigst in confrontatie met Lemele

WIJTHMEN – Tussen Wijthmen en sportclub Lemele waren vooraf aan de onderlinge confrontatie meerdere parallellen te trekken. Een daarvan kan geschrapt worden. De verklaring volgt. Eerst de overeenkomsten: twee dorpsclubs, allebei drie seniorenelftallen en twee verenigingen die tot de strijd op sportpark de Elshof in Wijthmen met 28 punten geparkeerd stonden in de subtop van klasse 4D. Zowel de thuisclub als de bezoekers mikken op plaats vier in de eindranglijst. Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kan gesteld worden dat deze positie goed is voor een ticket in de nacompetitie. Rond half vijf in de middag werd duidelijk dat Wijthmen nog steeds kansrijk is en dat de ploeg van trainer Werner Pluim plaats mag nemen in de wachtkamer en moet hopen op misstappen van de concurrentie.
Op de Elshof, onder de rook van Zwolle, had de thuisclub Vrouwe Fortuna iets meer op de hand dan de bezoekers uit de gemeente Ommen. Het mondde uit in een 2-1 victorie voor de equipe van trainer Elvin Matuankotta. De strijd op de groene mat was niet het enige gevecht dat gestreden werd in het dorp aan de weg van Zwolle naar Heino. Koning Winter weigerde zich te laten wegbranden door de zon, toonde zich vertoornd en deelde hevige speldenprikken uit in de vorm van hagelbuien. Balen, maar niet van invloed op de einduitslag. Lang leek het uit te draaien op 1-1, een scenario waar iedereen vrede mee kon hebben.
Na een half uurtje frommelde Yoran Bakhuis vanuit de hurkstand de 0-1 achter doelman Max Beernink. Een lelijk, maar belangrijk doelpunt. De 1-1, na iets meer dan een uurtje ballen, was eveneens foeilelijk. Jari Krul kwam dor op rechts, gaf voor, maar de bal verdween in een woud van benen. Het was bots, kluts, hobbel en tenslotte een fataal laatste tikje van topschutter Nick van Gurp. Een kwartiertje later viel de beslissing. Lemele kwam niet toe aan resoluut uitverdedigen. Ron Nijboer pikte het leer op en liet met en geplaatst schot Ruan Weelink een vergeefse duik maken. Pluim wisselde aanvallend en bracht de snelle Jelmer Kleinjan en Thomas van Leusen, als balvast aanspeelpunt. Het leidde niet alleen tot een optisch overwicht, maar eveneens tot onrust bij de gastheren. Het uiteindelijke doel, een verdiende gelijkmaker bleef echter uit.

Opstelling: Weelink; Pouw (75. De Lange), Warmelink, Grefelman, Holsappel, S. Kleinlugtenbeld; Schottert 85. Van Leusen), Schoenmaker, Dijk (80. Kleinjan); Bakhuis, R. Kleinlugtenbeld.
Stand 4D: HTC 19-45, DKB 20-43, Daarlerveen 20-40, Bruchterveld 20-32, Wijthmen 20-31, ‘Heerenbroek 18-29, Kampen 19-28, Lemele 20-28, Dieze West 20-24 (51-59), Wilsum 20-24 (32-47), SVV ’56 20-12, MVV ’69 20-10 en Daarle 20-8.

Sportclub Lemele komt met de schrik vrij, een indraaiende corner van Sander Nijmeijer eindigt op de lat boven doelman Ruan Weelink.

Verslag/foto: Willem Lampe

Lees ook

Inloopspreekuur D66

OMMEN – Op maandag 25 oktober houdt D66 Ommen weer een inloopspreekuur in de Carrousel, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.