Home / / Wedstrijdseizoen voor de duivensport start vanaf nieuwe locatie

Wedstrijdseizoen voor de duivensport start vanaf nieuwe locatie

OMMEN – Vorige week was het dan zover: de postduivenhouders van PV de Luchtpost korfden voor de eerste wedvlucht van het seizoen de duiven in op de nieuwe locatie op het Arriërflier nummer 1.

Bijna overbodig te melden dat de duivenmelkers hier de hele winter naar uit hebben gekeken. Nadat in de eerste maanden van het jaar de jonge aanwas gekweekt werd, kon er dan eindelijk ingekorfd worden voor een oefenvlucht vanuit Duiven. Dat is waar het in de duivensport om draait, vliegen met de duiven.
Een tijdlang met zorg, liefde, aandacht en toewijding de postduiven verzorgen, met als bedoeling deze zo fit mogelijk aan de start van het vliegseizoen te brengen .
Op de zaterdag, doorgaans de wedstrijddag, wordt er vervolgens gestreden met de duiven, met als grote hamvraag: welke duif weet de te overbruggen afstand het snelst te overbruggen.

Nadat de wedvlucht is vervlogen wordt diezelfde avond de uitslag wereldkundig gemaakt en volgt de wekelijkse prijsuitreiking.

Daarna volgen de felicitaties voor de winnaars en wordt het glas geheven. Aankomende zaterdag is de eerste officiële wedvlucht vanuit Venlo. Het concours waar de liefhebbers reikhalzend naar uitkijken is de traditionele Paasvlucht, waar op het scherpst van de snede gestreden wordt om, hoe kan het ook anders, de te verdienen eieren.

Na een lang vliegseizoen, welke tot half september duurt, wordt bekend wie zich Generaal Kampioen van PV de Luchtpost mag noemen.

Doorgaans wordt er ingekorfd op Het Arrierflier 1, op vrijdagavond vanaf 19.30 uur voor wedvluchten over aan afstand van 100 tot 400 kilometer.
Zaterdagavond is het gebouw geopend vanaf 19.00 uur. Wie een kijkje wil nemen en meer wil weten over de duivensport is van harte welkom.

De duivenmelkers Jan van der Veen, Gerrit van Elburg en Gerard Wolters druk bezig met het inkorfen van de duiven.

Tekst/foto: Willem Lampe

Lees ook

Vechtdal Wonen en Vitaal Vechtdal bundelen de krachten

OMMEN – Woningstichting Vechtdal Wonen sluit zich aan bij Vitaal Vechtdal. Vitaal Vechtdal is een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.