Home / / Voorbeschouwing: Mariënberg – SV Juliana’32

Voorbeschouwing: Mariënberg – SV Juliana’32

MARIËNBERG – VV Mariënberg speelt a.s. zaterdag de thuiswedstrijd tegen SV Juliana’32. Clubman Alfred Dorgelo blikt alvast vooruit.

Komende zaterdag zijn wij op het Westerpark gastheer voor de voetballers van Sportvereniging Juliana’32, die afreizen vanaf sportpark Groot Driene aan de Zwavertsweg 108 en dat ligt weer in Hengelo. Waarvan Akte!

Na hoogstwaarschijnlijk een Goede Vrijdag zal het wel geen Stille Zaterdag worden op het veld van de roodzwarten in het zonnige paasweekend, als de weersverwachtingen kloppen. Want dat is nou net het hele eieren eten, zowel de thuisploeg als onze gasten uut Hengelo hebben de punten namelijk verschrikkelijk hard nodig!

Bovendien staat er aan de rand van ons hoofdveld een megagroot springkussen te wachten van ene Koggel uut Ommen, reken er maar op dat er flink wat kinderen daar gaan lopen te stuiteren. Welke club kiest uiteindelijk eieren voor zijn geld en voor welke club legt het duel tussen de Westerparkbewoners en de club van mien Ome Johan geen windeieren? Maar je kunt éénmaal geen omelet bakken zonder de eieren te breken.

Er moet iets gebeuren. We zullen onze ballen moeten laten zien. D’r op of geen eieren dit weekend! Beide elftallen liepen de laatste weken een beetje op eieren maar vorige week was de werderopstanding eindelijk daar. Net voordat de klok twee voor twaalf wilde slaan….!! Waar wij wonnen op de Polderhoek met 0-1 van Kloosterhaar wist Juliana’32 op haar eigen sportpark gewoon te winnen van Voorwaarts met 2-1, Sempre Avanti!

Lukt het Juliana’32 nog om promotie/degradatiewedstrijden te ontlopen en de vraag is reeël om te stellen, gaan wij het gewoon op eigen kracht redden…?? Het wordt zeker geen eitje, daarom zijn wij zo ontzettend blij dat bijvoorbeeld Rolf Hofsink nog steeds binnen die witte lijnen acteert, we gaan deze sierlijke kip met zijn gouden eieren nog zeker niet slachten. Neuh, hij knoopt er minimaal nog een seizoen aan vast. Hij is onze trotse haan in het verder vrij jonge kippenhok. Ervaring is nooit ver weg met Diego!

Trainer Niels van ’t Hoog zit deze week weer een dijk van een opstelling uit te broeden, wat ik oe brom! Ik las dat wij niet één maar liefst twee Diego’s hebben. We moeten in onze ‘flow’ blijven. Het goede gevoel uut KloosterVrolijkheid meenemen. We lopen niet meer in zeven sloten tegelijk, we hebben nog flink wat eitjes te pellen. Paaseieren moet je niet eten op goede vrijdag maar na een stille zaterdag en hopelijk de drie punten mag je zondagmorgen bij het ontbijt wat mij betreft al flink met de eieren los gaan.

Klop ze maar…één ei is geen ei, twee ei is een half ei maar drie ei is pas een paasei. Iets van die strekking! Kortom, in het aanstaande paasweekend telt maar uitslag tegen onze vrienden van Juliana’32, namelijk de volle winst. Sorry Ome Johan, sorry vrienden van de mooie getapte Twentse biertjes….eigen eieren eerst! Geen eiersalade van Johma maar gewoon van onze hapjesvrouw Diana. Die zijn flink wat Losser….We moeten uitgekookt zijn. Slimmer dan de rest. Minimaal eentje meer maken dan de rest. Nog 4 wedstrijden. Als wij ze allemaal weten te winnen is er niks aan de hand en spelen wij ook volgend seizoen 3e klasse. Het huis waar wij ons welkom voelen en thuis horen….Maar na vorige week heb ik er beter gevoel bij dan voor enkele weken terug. Er is iets in het elftal geslopen, iets van een gedegen stukje onverzettelijkheid. Wij laten ons niet langer gek maken. Gewoon de volle focus op het doel wat wij voor ogen hadden. Komende zaterdag die van Juliana’32 en ervan uitgaande dat meneer van Dalen geen passende antwoorden heeft op de spervuur aan vragen die onze spitsen op hem zullen afvuren. Scoren is het devies!

Verenigd door plezier, ontwikkeling en sportieve prestaties in een vertrouwde omgeving. De vorige ontmoeting, 1 december van het vorige jaar, wonnen wij met 0-2 van de Hengelöers. Destijds schoten wij de bok, maar het is allang geen herfst meer. Néé, wij zijn van het donker onderweg naar het licht. De lente bloeit op in al haar facetten. Daar hoort een mooi potje bier op het Henk Veltink terras bij wat bijna klaar is…..Wat ik oe brom, voor de 2e keer!

De prognose blijft natuurlijk een 3-1 zege. Het duel staat onder leiding van de heer Jaap Siertsema, gewoon op de fiets uit Ommen, en hij fluit om 14.30 uur voor het eerst op zijn fluit.

Veule wille en Skik. Joah, mag wel zo…Appeltje, Eitje..?!?!?! (

Alfred Dorgelo

Lees ook

Ommen wil tot aan 2040 maximaal 1250 woningen erbij

Concept-omgevingsvisie: in de nabije toekomst geen nieuwe bedrijventerreinenOMMEN – De gemeente Ommen wil tot aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.