Home / / Voetbal regio Dalfsen

Voetbal regio Dalfsen

ASC’62 pakt in slotfase verrassend een punt

ASC’62 speelde thuis tegen WVF en speelde met 3-3 gelijk. De competitie in de 2e klasse H Oost is inmiddels verdeeld in twee kampen. Het eerste kamp strijdt om de prijzen en het tweede gedeelde probeert het vege lijf te redden. Bij die laatste groep behoren met vijf andere teams de Dalfsenaren. De komend vijf wedstrijden ontmoet het team van Björn Hodes teams uit het linker rijtje. Dus alle hens aan dek. De uitwedstrijd in Westenholte eindigde in 1-1. ASC’62 begon wederom slecht aan de wedstrijd. Binnen tien minuten keek het al weer tegen een 0-2 achterstand aan. Na vier minuten de 0-1. De aanvoerder van de bezoekers sloop ongehinderd het zestienmetergebied binnen en scoorde eenvoudig. Kort erna uit een vrije trap viel de bal ‘houdbaar’ bij de eerste paal binnen. Bij ASC’62 lukt er in deze fase helemaal niets. Passes kwamen niet aan, ballen sprongen van de voet etc, te veel om op te noemen. Tot overmaat van ramp voor de thuisploeg kreeg een minuut voor tijd Jesse Bos ook nog eens ongelukkig binnen het strafschopgebied de bal op de hand. “Je kan hem geven, maar ook niet’ was een veel gehoorde opmerking op de tribune. Spits Mazour schoot onberispelijk binnen. Ruststand 0-3. Na de hervatting zit ASC’62 veel strakker op de bal en werd WVF regelmatig terug gedrongen. Het werd een alles of niets spelletje. In de 64e minuut was het raak. Een voorzet van Van Zanten was een eenvoudig klus voor Matthijs van Gelder. ASC’62 bleef drukken en WVF had in tegenstelling tot de eerste helft moeite om het spel te maken. Het venijn zat hem in de staart. In een enerverend slot speelde ASC’62 alles of niets om alsnog een punt te redden. In de 90e minuut krulde Jorden Volkering een de bal perfect langs de muur (2-3). Vier minuten in blessure tijd gingen alle mannen van ASC’62 bij een vrije trap naar voren en zowaar het was Werner Snel die kon binnen tikken. Eindstand 3-3. Een gelukkig punt wat voelde als een overwinning bij ASC’62. Zaterdag gaat ASC’62 op bezoek bij de koploper DOS Kampen. De wedstrijd begint om 15.00 uur.

SV Dalfsen verstevigt koppositie door winst op Asser Boys

Dalfsen speelde de uitwedstrijd tegen Asser Boys, iets verderop speelde concurrent Lemelerveld tegen de plaatselijke FC. Beide Dalfser verenigingen zijn in een heftige strijd verwikkeld om het kampioenschap terwijl de beide Asser clubs strijden om degradatie te ontlopen. Voor alle ploegen stond er dus wat op het spel en dat was te zien op het veld en in de uitslagen. Dalfsen nam vanaf het begin het initiatief en zette de ploeg uit Assen onder druk. Al na tien minuten viel Stefan Jansen of Lorkeers geblesseerd uit nadat hij zich had verstapt, Frank Schurer was zijn vervanger. In de veertiende minuut leidde één van de aanvallen tot een doelpunt maar de scheidsrechter beoordeelde dat de bal niet geheel over de lijn was gegaan. Dalfsen kreeg diverse kansen maar het was Asser Boys dat scoorde. Er werd gerust met een 1-0 achterstand terwijl Lemelerveld met een voorsprong van 0-1 ging rusten. Dalfsen kwam overtuigend uit de kleedkamer en zette na de hervatting nog meer druk op de defensie van Assen. Het duurde niet lang voordat de eerste goal viel, Jeroen Kamphuis was de doelpuntenmaker in de 67e minuut. Assen moest alle zeilen bijzetten en had hier veel overtredingen voor nodig, maar liefst zes gele kaarten leverde dit op waarvan er ook twee zomaar rood hadden kunnen zijn. Dalfsen bleef lekker combineren en doelpunten van Daan van der Vegt en Jeroen Kamphuis zorgden voor een comfortabele voorsprong. Dalfsen gaf de overwinning niet meer uit handen en speelde de wedstrijd gecontroleerd uit. Met nog vier wedstrijden te gaan is het verschil tussen Dalfsen en Lemelerveld opgelopen tot 4 punten. Op paasmaandag speelt Dalfsen thuis tegen Emmeloord, aanvang 14.00 uur.

Hoonhorst had geen moeite met Kuinre

Hoonhorst speelde uit tegen Kuinre, een team dat in een goede (winnende) flow zat. Hoonhorst won desondanks met 0-4. Het grote verschil met de wedstrijd in Hoonhorst was het tempo, dit was voor Hoonhorst begrippen veel te laag waardoor Kuinre zich telkens goed kon positioneren en daardoor duels kon aan gaan. Dit keer lukte het Hoonhorst om uit de duels te blijven door veel te bewegen. De 0-1 viel nadat Joey Kroes binnen de bekende lijnen onderuit werd gehaald. Sten Kleinherenbrink wist de strafschop te benutten. Joey Kroes wist de 2-0 binnen te werken nadat een corner, die eerst was afgeslagen, door de goed spelende Wouter van der Kamp bij de tweede paal werd neergelegd. De laatste linie onder aanvoering van Jules Diepman kwam verder voor rust geen moment in gevaar. Ruststand 0-2. Na de hervatting bleef de teller oplopen. Een ongelukkige handsbal in de 16 meter leidde tot een strafschop die wederom door Kleinherenbrink werd binnen geschoten. Het slotakkoord was voor A-speler Jens Eggens. Hij gaf de bal de juiste richting mee na een mooie combinatie tussen diverse spelers. Eindstand 0-4. Maandag (22-4) speelt Hoonhorst wederom een wedstrijd waarbij gretigheid gewenst is. In Hoonhorst komt dan BEW uit Vledder op bezoek. In het najaar had Hoonhorst grote moeite met BEW, het werd 1-1. Doordat IJhorst en DVSV gelijk speelden, is Vilsteren nu het team dat Hoonhorst het beste blijft volgen. Het team staat met een wedstrijd meer op 4 punten.

Lemelerveld morst punten

Lemelerveld speelde uit tegen FC Assen en speelde met 1-1 gelijk. Door dit gelijke spel verliest de ploeg van Richard Smit enigszins de aansluiting met koploper s.v. Dalfsen. Met nog vier wedstrijden voor de boeg is het verschil vier punten voor het kampioenschap. Lemelerveld begon goed aan de wedstrijd. Na een half uur spelen zette Stijn Kogelman zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. Dit was tevens de ruststand. Na de hervatting ontspon zich een wedstrijd met kansen over en weer. In plaats van afstand te nemen scoorde de thuisploeg in de 55e minuut de gelijkmaker. Lemelerveld kreeg te horen dat mede concurrent voor de titel Dalfsen op voorsprong stond en ging vol voor de winst. Maar de verdediging van FC Assen liet zich niet verrassen. Eindstand 1-1. Lemelerveld verspeelde twee kostbare punten voor de titelrace. Zondag speelt Lemelerveld om 14.00 uur thuis tegen Valthermond, de nummer vijf op de ranglijst.

Monsterzege voor S.V. Nieuwleusen

Nieuwleusen speelde tegen rode lantaarndrager van de 3e klasse D, S.C. Bant een historische monsterzege op het ’t Klaverblad. Bant werd met 11-0 verslagen. Wetende dat het doelsaldo aan het einde van het seizoen bepalend kan zijn, was de doelstelling van deze middag vooraf duidelijk bepaald, goals maken. Nieuwleusen begon zeer voortvarend aan de wedstrijd en opende als snel de score. De altijd gedreven Tom Vasse legde de bal in de 7e minuut panklaar voor Bas Evenboer en die tikte beheerst de 1-0 binnen. In de 25e minuut was het wederom raak, waar iedereen dacht aan een strafschop besloot scheidsrechter Geubels de bal buiten de 16 meter te leggen. De vrije trap werd feilloos benut door Reinier Meijerink (2-0). De kansen voor de ploeg van David Leeuw bleven komen en in de 37e minuut passeerde Nick Holsappel keeper Van der Beek met een schitterende boogbal. Ruststand 3-0. Na de hervatting hetzelfde spelbeeld en een richtingsverkeer richting het doel van keeper Van der Beek van Bant. Deze doelman beleefde een zeer zware middag want in de 2e helft leek zijn doel wel een schiettent. Achteréénvolgens waren het Holsappel en Stan Scholten die in het eerste kwartier van de 2e helft voor de 4 en 5- 0 zorgden. Wouter Tabbers kwam Evenboer aflossen en Mark de Weerd kwam in de ploeg voor Anne Jan Broek. Beide bleken ook nog graag hun doelpuntjes mee te pikken, want nadat Meijerink reeds de 6-0 op het scorebord had gezet, waren het Tabbers en De Weerd die zorgden voor de 7, 8 en 9 -0. Het slotakkoord was weer voor Meijerink en Holsappel. De 10-0 uit een strafschop door wederom Meijerink en 11- 0 door Holsappel. Een historische overwinning voor Nieuwleusen en een goede generale voor de wedstrijd van a.s. dinsdagavond 16 april, dan zal Nieuwleusen in Elim aantreden voor de topper tegen S.C. Elim. Aanvang 18.45 uur. Zaterdag 20 april in het paasweekend speelt Nieuwleusen in Hardenberg tegen Hardenberg ’85. De wedstrijd begint om 15.15 uur.

USV verrast Dwingeloo

USV speelde thuis tegen Dwingeloo en won met 4-0. Coach Yves Heskamp van USV heeft na de ongelukkige 1-0 nederlaag van vorige week tegen koploper VENO zijn team weer goed op de rit.
De blauwwitten boekten op sportpark Hulsterlanden een eclatante overwinning tegen het op papier veel sterker geachte Dwingeloo. Door deze zege zal het vertrouwen in de USV selectie op het ontlopen van de gevreesde nacompetitie gegroeid zijn en daar is ook alle reden toe. Vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter Annink was de thuisploeg de bovenliggende partij. Met gevarieerd en verzorgd spel zette het de Dwingelers onder druk. Dat dominante spel werd uiteindelijk in de 33e minuut ook verzilverd. Een inzet van Ron Meijerink werd in eerste instantie door doelman Erwin Hof gekeerd maar op de intikker van Leon Kooiker was de sluitpost kansloos. Zeven minuten later was het alweer raak voor USV. Na goed doorzetten van Kooiker kon Meijerink de bal eenvoudig in het doel schuiven (2-0). Onder aanvoering van aanvoerder en spelmaker Sander Nijstad en met de snelle Melvin en Dennis Koning probeerde Dwingeloo wat terug te doen. De defensie van USV stond als een huis en als het wel dreigend werd dan was keeper Martijn Scheper altijd nog de grote sta in de weg. Ruststand 2- 0
Na de hervatting moest Dwingeloo alle risico’s nemen om terug te komen in de wedstrijd maar dat was natuurlijk een kolfje naar de hand van de Nieuwleusenaren. USV maakte daar dan ook dankbaar gebruik van. Niet alle kansen werden in doelpunten omgezet maar in de 57e minuut was het wel weer raak. Leon Kooiker’s voorzet werd keurig door Niek Hamers binnengegleden (3-0). Jhonata Cesario kreeg hierna op aangeven van Meijerink een unieke kans om de 4-0 te laten aantekenen maar zijn kopbal werd door Hof onschadelijk gemaakt. Leon Kooiker bepaalde uiteindelijk met een prachtige treffer de eindstand op 4-0. Donderdagavond komt nummer twee FC Oldemarkt op bezoek in Nieuwleusen. Om 18.45 uur wordt er onder leiding van scheidsrechter D. Brokelman op sportpark Hulsterlanden afgetrapt. Tweede paasdag speelt USV in Steenwijk tegen Steenwijker Boys. Deze wedstrijd op sportpark De Koperberg begint om 14.00 uur.

USV zet Dwingeloo gemakkelijk opzij.

Verslag/foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Vechtdal Wonen en Vitaal Vechtdal bundelen de krachten

OMMEN – Woningstichting Vechtdal Wonen sluit zich aan bij Vitaal Vechtdal. Vitaal Vechtdal is een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.