Home / / Voetbal regio Dalfsen

Voetbal regio Dalfsen

ASC’62 kopje onder in Zutphen

ASC’62 speelde uit tegen FC Zutphen en verloor met 4-2. Door de nederlaag blijft de ploeg van Björn Hodes in de gevaren zone en gaat Zutphen weer op de ranglijst over de Dalfsenaren heen. De eerste helft verliep dramatisch voor ASC’62. Bij rust stond het al 3-0. De Dalfsenaren incasseren wel erg gemakkelijk veel tegen goals in deze competitie. Het doelsaldo is inmiddels opgelopen tot min zestien. De 1-0 viel na een kwartier spelen. Een snel genomen vrije trap werd ingeschoten door Huber. Kort erna viel de 2-0 uit een indraaiende corner. Deze werd binnen gekopt door Macare. Inmiddels was bij ASC’62 na een lange tijd van afwezigheid Joren Drost in het veld gekomen. Vijf minuten voor rust was het opnieuw Macare van de thuisploeg die de gehele Dalfser verdediging te kijk zette en gemakkelijk de 3-0 op het scorebord zette. Dat was tevens de ruststand. Kort na de hervatting schoot Chiel Pasman uit een vrije trap loeihard op de lat en uit de rebound schoot Van Zanten goed binnen (3-1). De spanning kwam terug toen Chiel Pasman tien minuten erna de aansluiting treffer scoorde (3-2). Maar toen, met nog een kwartier op de klok, de gehele verdediging van ASC’62 mis tastte op een lange bal van achteruit en De vries ook nog de keeper omspeelde en scoorde was de wedstrijd gespeeld. Eindstand 4-2. Zaterdag speelt ASC’62 om 14.30 uur thuis tegen WVF.

SV Dalfsen wint derde thuiswedstrijd op rij

S.v. Dalfsen speelde thuis tegen Dedemsvaart en wist ook de derde thuiswedstrijd op rij te winnen. Eind februari eindigde de uitwedstrijd tegen de oranjehemden nog in een doelpuntloos gelijkspel. Dit keer bleef de brilstand maar kort op het scorebord staan want na een paar kleine mogelijkheden was het in de 19e minuut Joren Rietman die de score opende. Van behoorlijke afstand schoof hij de bal beheerst langs de goed keepende doelman van Dedemsvaart. Dalfsen bleef dominant en zette Dedemsvaart continu onder druk. Echte doelkansen bleven uit en zo kabbelde de wedstrijd voort en werd er met een tussenstand van 1-0 gerust. Na de hervatting pakte Dalfsen de draad weer op en wist de verdediging van Dedemsvaart met pijn en moeite doelpunten te voorkomen. Dit leverde wel een serie gele kaarten op van de goed leidende heer Eisinga uit Loppersum. In de 69e minuut leek wederom Rietman te scoren maar nadat hij de doelman had gepasseerd legde hij de bal perfect af op Erik Koedijk die beheerst afrondde. Dalfsen kwam geen moment meer in moeilijkheden en speelde de wedstrijd professioneel uit. Eindstand 2-0. Zondag speelt Dalfsen om 14.00 uur uit tegen Asser Boys.

De maand maart is beslissend voor Hoonhorst

Hoonhorst speelde thuis tegen IJhorst en startte de maand april prima en won met 3-1. Deze maand wordt gezien als belangrijk omdat, voor wat betreft de directe concurrenten, “iedereen tegen iedereen” speelt. Voor Hoonhorst is het zaak om de eigen wedstrijden goed af te sluiten en ondertussen hoopt iedereen “met een Hoonhorst-hart” dat de concurrentie de punten deelt. In IJhorst had Hoonhorst grote moeite om de overwinning binnen te slepen. In de maand Maart valt beslissing voor Hoonhorst. De praktijk klopte met de theorie. De teams gingen gelijk op en echte gevaarlijke momenten kwamen er niet. Het eerste wapenfeit kwam op naam van de mannen uit IJhorst. Een bal van IJhorst in de diepte leidde net buiten de 16-meter tot een duel tussen keeper Mike Damman en de spits van IJhorst. De scheidsrechter gaf een vrije trap aan IJhorst en geel aan de keeper van de blauw-witten. De vrije trap “kuste” de lat en daarmee was Hoonhorst gewaarschuwd. Hoonhorst probeerde in de voorste linie versneld druk te zetten en dat leidde tot succes. Chris Hurink speelde als spits en aanjager een belangrijke rol. Hij ontfutselde de achterhoede de bal en wist de bal met een mooie boog in het net te leggen. Ruststand 1-0. Na de hervatting probeerde IJhorst de gelijkmaker te forceren maar Hoonhorst kreeg de gevaarlijkste momenten. Eerst wist Wouter van der Kamp Chris Hurink te bereiken en de sublieme aanname leidde tot de 2-0. Maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. Kort daarna snelde Tijmen Bovenmars langs de verdedigers en zijn schot binnen de 16 meter ging rakelings naast. IJhorst kreeg ook kansjes, vooral uit corners, maar echt gevaarlijk kon het team niet worden. Hoonhorst werd wel gevaarlijk uit een corner. Robin Broeks, die een hele goede wedstrijd speelde, wist de bal met veel gevoel richting tweede paal te krullen. Omdat niemand er met de grote teen bij kon, kon Broeks een ace achter zijn naam zetten in de 88e minuut. De 2-0 zou bevrijdend moeten werken maar IJhorst gaf niet op. Twee minuten erna viel door Janick Brakke de aansluitingstreffer. Maar de blessuretijd was een aantal minuten en in die minuten wist Joep Toonen het net namens Hoonhorst te vinden. Eindstand 3-1. Zaterdag moet Hoonhorst naar Kuinre dat tegen menig hoog-geklasseerd team de volle buit binnen haalde. In Hoonhorst was het destijds 1-1 waarbij een sterk verdedigend ingesteld Kuinre eigenlijk één kans kreeg en daaruit scoorde. Hoonhorst zal dus zeer geconcentreerd moeten spelen om een goed resultaat mee te kunnen nemen uit Kuinre. In de derde periode deed Vilsteren goede zaken. Zelf won het met 8-1 van Diever-Wapse en omdat IJhorst in Hoonhorst verloor, staat Vilsteren alleen op kop in de 3e periode. Hoonhorst staat nog altijd zes punten voor op DVSV dat zondag op bezoek gaat bij IJhorst. Vilsteren staat (met een wedstrijd) meer op 4 punten. Vilsteren treft Giethoorn uit.

Goede overwinning voor v.v. Lemelerveld

Lemelerveld speelde thuis tegen Emmeloord en pakte een eenvoudige zege (4-0). Lemelerveld begon sterk aan de wedstrijd en zette Emmeloord direct onder druk. Toch was de eerste grote kans voor de bezoekers. Na vijf minuten ging een aanvaller van Emmeloord alleen op doelman Ramaker af, maar hij wist de inzet knap te keren. Een minuut later had Stijn Kogelman de thuisploeg op 1-0 kunnen zetten. Zijn inzet belandde net naast de goal. Nadat de doelman van Emmeloord enkele Lemelerveldse inzetten had gepareerd, moest hij zich in de 27e minuut gewonnen geven. Jasper Gerritzen gaf de bal uitstekend voor op Kogelman, die beheerst binnenschoot. Na de 1-0 bleef het eenrichtingsverkeer. Het was wachten op de tweede treffer van de oranje-witten en dit duurde niet heel lang. Matthias Reimink kreeg de bal in de 35e minuut in de zestien voor zijn voeten en schoot raak. Ruststand 2-0. Na de hervatting kwam Lemelerveld goed uit de startblokken. Binnen drie minuten lag de bal alweer in het net. Het was opnieuw Kogelman die de Emmeloordse doelman te slim af was. Met een mooie schuiver in de verre hoek schoot hij de thuisploeg op een 3-0 voorsprong. De bezoekers probeerden er vervolgens nog wat van te maken, maar werden niet of nauwelijks gevaarlijk. Lemelerveld nam wat gas terug, maar wist er toch nog 4-0 van te maken via Jordy Lugtenberg. Eindstand 4-0. Lemelerveld blijft tweede op de ranglijst. Zondag speelt Lemelerveld om 14.00 uur uit tegen FC Assen.

Sv. Nieuwleusen pakt belangrijke punten tegen Avereest

Nieuwleusen speelde uit in Balkbrug de derby tegen V.V. Avereest. Na een wedstrijd die meer spannend dan goed was, namen de gasten uit Nieuwleusen uiteindelijk de drie punten mee naar huis. Al in de eerste helft bepaalde Tom Vasse de eindstand op 0-1. Voor de altijd beladen derby tegen de buren uit Balkbrug moest trainer David Leeuw wat aanpassingen doen in zijn elftal. Vanwege de goed gevulde ziekenboeg startte A-junior Leon de Raad in de basis. Hij hield zich verdedigend goed staande en maakte de negentig minuten vol. Bij de thuisploeg stonden Jurgen Visscher en Erik Mostert in de basis. Beide aanvallers hebben een bij S.V. Nieuwleusen gespeeld. Nieuwleusen begon matig aan de wedstrijd en moest meteen verdedigend aan de bak. Avereest probeerde via hun linkervleugel een aantal keren gevaar te stichten, maar Stan Scholten verdedigde alert. Het eerste half uur leverde van beide kanten geen noemenswaardige kansen op. Het bleef vooral beperkt tot schoten vanuit de tweede lijn. De laatste fase van de eerste helft begonnen de gasten uit Nieuwleusen aan te dringen. Avereest maakte de nodige overtredingen om de verschillende aanvallen onschadelijk te maken. Bas Evenboer was namens de Nieuwleusenaren twee keer dichtbij de openingstreffer. De eerste keer redde de keeper van Avereest, de tweede keer was Bas helaas ongelukkig in de afwerking. Uiteindelijk kwam toch de verdiende voorsprong op het bord. Na goed voorbereidend werk van Reinier Meijerink was het Tom Vasse die met een bekeken schot in de verre hoek de keeper van Avereest kansloos liet. Op slag van rust was het bijna 0-2. Wouter Tabbers nam de bal in één keer uit de lucht. Deze volley ging rakelings over. Ruststand van 0-1. Na de hervatting was het vooral Nieuwleusen dat probeerde te voetballen. Avereest beperkte zich vooral tot het ontregelen van het spel. Vanwege de 0-1 stand bleef de thuisploeg nog volledig in de wedstrijd. De ploeg van David Leeuw verzuimde het kwaliteitsverschil in deze wedstrijd vroegtijdig in een grotere voorsprong uit te drukken. De spaarzame gevaarlijke momenten voor het doel wist Tim Hoogenkamp door alert keeperswerk onschadelijk te maken. In de slotfase was het dus vooral spannend. De thuisploeg had nog hoop op een punt, terwijl Nieuwleusen het niet voor elkaar kreeg definitief afstand te nemen. Eindstand 0-1. De nederlaag van koploper Elim tegen S.V. Marknesse geven de drie punten tegen Avereest extra glans. De strijd om de koppositie in de Noordelijke 3e klasse D ligt weer helemaal open. Zaterdag speelt Nieuwleusen om 14.30 uur thuis tegen Bant. Vervolgens treden de mannen van David Leeuw in een midweekse inhaalwedstrijd op dinsdag 16 april om 18.45 uur aan tegen de grote concurrent Elim.

USV verliest nipt van koploper VENO

USV speelde uit tegen koploper VENO en verloor met 1-0. Guido Wind is aanvoerder van VENO. De defensie chef heeft een prachtige trap. Maar zijn inzet in de 31e minuut leek onschuldig. Was het een zuchtje wind? Of toch de zon? Hoe dan ook, doelman Martijn Scheper verkeek zich op de vrije trap, die vanaf 25 meter zomaar onder de lat viel. Het doelpunt was een grote opluchting voor de thuisploeg. Want USV begon brutaal en had het meeste spelaandeel. Ron Meijerink had pech toen zijn schot via een VENO-been de lat raakte. Even later werd zijn inzet ternauwernood onschadelijk gemaakt door doelman Peter de Boer. USV speelde een uitstekende partij. De door de vele blessures naar achteren gedirigeerde Chiel de Weerd gaf niks weg terwijl voorin de opgetrommelde Rick Timmerman speelde alsof hij nooit is weggeweest. Ruststand 1-0. Na de hervatting kon het alle kanten op. USV nam meer risico, maar hele grote kansen leverde dat niet op. Toch leek USV in de 70e minuut langszij te komen, maar de treffer van Ron Meijerink ging niet door. Buitenspel. Ook dat had de perfect fluitende arbiter Tuinstra goed gezien. USV bleef drukken en in de tegenstoot kon VENO de wedstrijd niet beslissen. Waardoor het tot de laatste seconde spannend bleef. Lars de Boer stuitte op Martijn Scheper terwijl een vliegend schot van de ingevallen Niels Kappert rakelings over de kruising zeilde. Zo werd het typisch zo’n dag voor een koploper als VENO. Een moeizame overwinning die na afloop nog eens extra glans kreeg door een misstap van de concurrent. En ook typisch zo’n dag voor een laagvlieger als USV. Want ondanks de goede voorstelling in Vollenhove zakte USV weer iets verder richting de gevarenzone. Zondag speelt USV thuis tegen Dwingeloo. Aanvang 14.00 uur op sportpark Hulsterlanden.

Bas Nijhuis woensdag bij USV

Toparbiter Bas Nijhuis vertelt woensdagavond op de sponsoravond bij USV hoe hij fluiten op internationaal niveau combineert met het ondernemerschap. Ook zijn visie op de veelbesproken VAR zal ongetwijfeld voorbij komen. De sponsoren trappen af met een gezamenlijk buffet en kunnen na het optreden van Nijhuis kijken naar de Champions League kraker Ajax- Juventus.

Nieuwleusen wint de altijd belangrijke derby bij buur Avereest. Foto: Evert Jan Goos

Lees ook

PB Dalfsen: aandacht voor de Rondweg

DALFSEN – Plaatselijk Belang dorp Dalfsen heeft signalen ontvangen dat de drukte op de Rondweg …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.