Home / / Voetbal regio Dalfsen

Voetbal regio Dalfsen

In een enerverende strijd pakt ASC’62 drie punten

ASC’62 speelde uit tegen hekkensluiter Oranje Nassau en won in een zeer spannende strijd met 2-3. De competitie in de zaterdag 2e klasse H Oost is in tweeën gesplitst. Een groep van acht teams speelt voor de prijzen en de onderste zes vechten voor klasse behoud. Door de overwinning in Almelo is ASC’62 weer gestegen naar de tiende plek. De wedstrijd in Almelo was spannend tot het einde. De ploeg van Björn Hodes begon goed aan de wedstrijd. Na tien minuten speelde Matthijs van Gelder, die overigens de laatste tijd ‘droog’ staat, op rechts Joren Volkerink aan. Hij schoot beheerst in de verre hoek (0-1). Twee minuten erna rekende de thuisploeg op een strafschop maar in overleg met zijn assistent gaf de scheidsrechter buitenspel. Maar kort erna was het wel raak voor de thuisploeg. Een lage voorzet werd door Lodde eenvoudig binnen getikt. ASC’62 toonde veerkracht en nog voor rust kwam het weer op voorsprong. Een prima actie van Van Zanten bracht de 1-2 ruststand. Ook na de hervatting veel strijd. Beide ploegen beseften wat er op het spel stond. Drie minuten na de hervatting valt een diepe bal plompverloren voor de voeten van Hodde, en daar wist deze behendige spits wel raad mee (2-2). Twintig minuten voor tijd is het opnieuw ASC’62 dat op voorsprong komt. Chiel Pasman speelt Van Zanten goed in op de elf meter lijn en met een waar kunststukje scoorde hij de 2-3. Er volgde een enerverend en spannend slot. Twee minuten voor tijd had Van Gelder daar een eind aan kunnen maken. Hij soleerde door de Oranje defensie maar vergat zichzelf en de ploeg te belonen. Eindstand 2-3. Zaterdag speelt ASC’62 opnieuw een uitwedstrijd. Om 14.30 uur treed het aan tegen FC Zutphen.

SV Dalfsen koploper na winst tegen Germanicus

Dalfsen speelde thuis tegen middenmoter Germanicus en won met 3-1. De uitwedstrijd in Coevorden was met 2-1 verloren dus Dalfsen begon scherp aan de wedstrijd. De eerste fase was dan ook voor Dalfsen maar echte kansen bleven uit. Germanicus moest al na tien minuten wisselen nadat een speler door een ongelukkige actie niet verder kon spelen. Dalfsen combineerde vlot en in de 15e minuut leverde dit een doelpunt op, Joren Rietman was de doelpuntenmaker. Dalfsen bleef dominant en kreeg nog enkele kansen waarvan de beste kans door Alexander Habers net naast werd geschoten. Hoe verder de eerste helft vorderde hoe beter Germanicus in haar spel kwam. Toch wist Dalfsen vlak voor rust te scoren, Luuk van der Vegt kon van dichtbij afronden. Ruststand 2-0. Na de hervatting bleef Germanicus goed partij bieden tegen Dalfsen maar echte kansen waren er niet. Totdat in de 57e minuut de bal ineens op de stip werd gelegd na een overtreding van Dalfsen op de rand van het strafschopgebied. De penalty die volgde werd onberispelijk ingeschoten door Germanicus (2-1). Van beide kanten werd een paar keer gewisseld en door een prachtige combinatie van Erik Koedijk en Bas Pietersma wist de laatste te scoren in de 77e minuut. De overwinning kwam niet meer in gevaar en Dalfsen speelde de wedstrijd gecontroleerd uit. Door het gelijke spel van SC Stadskanaal en VV Lemelerveld in staat Dalfsen nu alleen aan kop staat in de zondag 2e klasse L Noord. Zondag speelt Dalfsen thuis tegen Dedemsvaart, aanvang 14.00 uur.

Hoonhorst kende gezellige middag

Hoonhorst speelde uit in en tegen Willemsoord en won met 1-5. Het team van Marcel Schokker deed wat het moest doen en kon daarna genieten van een hele gezellige derde helft. In de eerste helft kreeg Hoonhorst na zo’n 10-15 minuten de eerste kansjes. Willemsoord speelde in die fase telkens de lange bal. Toen Hoonhorst daar grip op had werden de eigen aanvallen gevaarlijker, maar de eind-pass was telkens onzorgvuldig. Zo’n 6-7 goede kansen werden er om zeep geholpen en dat treedt onmiddellijk de voetbalwet in: zelf niet scoren? Dan doet de tegenstander dat. Een lange bal werd niet goed ingeschat in de achterste linie waarna Matthew Smid de 1-0 kon aantekenen. Maar Tijmen Bovenmars was vier minuten later wel scherp om de 1-1 binnen te werken. Na de hervatting was het voor Hoonhorst zaak om de overwinning op te eisen. De zorgvuldigheid kwam bij vlagen terug en dat leidde tot een 1-5 overwinning. Grote man aan Hoonhorst zijde was Tijmen Bovenmars met in totaal vier doelpunten. Het andere doelpunt aan Hoonhorstzijde werd door Wouter van der Kamp gescoord. Eindstand 1-5. Na de wedstrijd bleef het nog lang gezellig in Willemsoord en de mensen met de bus-combi regeling hadden dan ook geen enkele haast om naar huis te gaan. Vanaf volgende week gaat Hoonhorst een serie van 4 belangrijke wedstrijden in. Thuis tegen IJhorst, dan uit naar Kuinre, dan weer thuis tegen BEW en Diever-Wapse: omdat ook de concurrentie tegen elkaar speelt, zal er eind april een heleboel duidelijk zijn.

Lemelerveld toont veerkracht maar verliest wel twee punten

Lemelerveld speelde uit tegen Stadskanaal en deelde in deze lastige uitwedstrijd de punten (3-3). Na drie keer op achterstand te zijn gekomen, kwam het tot drie keer op gelijke hoogte. Het eerste half uur waren er weinig uitgespeelde kansen te noteren. Stadskanaal had een licht veldoverzicht, maar tot kansen kwam het niet. Schoten gingen veelal ruim over het doel van de Lemelervelders. Doelman Rik Ramaker moest zich nog wel een keer strekken om een bal uit de bovenhoek te tikken. De thuisploeg kwam op voorsprong na een vrije trap op de rand van de zestien. De meegekomen centrale verdediger kopte goed in. In het restant van de eerste helft was Stadskanaal feller en Lemelerveld had veel balverlies. Ruststand is 1-0. Na de hervatting kwam Lemelerveld beter in het spel. Spelers wisten elkaar beter te vinden. Met een stift balie brengt Matthias Reimink de stand in evenwicht. Lang kan er niet genoten worden van dit fraais, want na een lange haal van de keeper van Stadskanaal kwam de bal niet onder controle bij de Lemelerveldse verdedigers. Stadskanaal profiteerde (2-1). Na een tweede gele kaart kon een verdediger van Stadskanaal vroegtijdig douchen. Lemelerveld kwam tegen 10 man te staan. Na ruim een uur spelen schoot Stijn Kogelman de bal binnen (2-2). Ook hierna liet Lemelerveld zich weer verrassen en werd het 3-2 voor Stadskanaal. Vlak voor tijd kreeg Lemelerveld een penalty toegekend door de scheidsrechter, wegens het neerhalen van een speler. Job Heerink legde aan vanaf elf meter. De tegenstander probeerde hem nog wel uit zijn concentratie te halen, maar Heerink liet zich niet van de wijs brengen en schoot onberispelijk binnen. Volgens de plaatselijke speaker een cadeautje van de scheidsrechter! Eindstand 3-3. Zondag speelt Lemelerveld om 14.00 uur thuis tegen s.c. Emmeloord..

S.V. Nieuwleusen pakt tweede periodetitel

Nieuwleusen speelde thuis tegen s.v. Marknesse en won met 1-0. Daardoor deed Nieuwleusen goede zaken en pakten de mannen van trainer David Leeuw de tweede periodetitel. Tevens deed het team voor de reguliere competitiestand goede zaken doordat de nummer 1 en 3 van deze competitie, respectievelijk SC Elim en VV Hoogeveen, de punten broederlijk deelden. De top vier kruipt zo heel dicht naar elkaar toe en het beloofd nog een spannende eindfase te worden voor het kampioenschap. De eerste helft van de wedstrijd was duidelijk voor de Nieuwleusenaren op het goed bespeelbare hoofdveld, Marknesse werd vanaf het begin de duimschroeven aangedraaid. Vooral de actieve Tom Vasse was een ware plaag voor de Marknesse verdedigers. Twee doelpunten van Roy Bollemaat werden afgekeurd, voor respectievelijk buitenspel en aanvallen van de keeper. In de 24e minuut was het toch Tom Vasse die de Nieuwleusener aanhang liet juichen door 1-0 aan te tekenen na goed doorzetten van Bas Evenboer. Het enige wapenfeit van de bezoekers was een vrije trap van Jorn Strijk, die de Nieuwleusen keeper Tim Hoogenkamp in twee instanties kon keren. Ruststand 1-0. Na de hervatting kwam . Nieuwleusen nauwelijks in de problemen, ook al leken de bezoekers een optisch overwicht te creëren. De Nieuwleusen verdediging onder leiding van de soevereine keeper Hoogenkamp en het centrale duo Stefan van Veen en Robin Hoogenkamp gaf geen krimp. Ook de backs Rick Jansen en Stan Scholten gaven geen duimbreed toe, zodat de nul vrij éénvoudig gehandhaafd kon blijven. De counters van Nieuwleusen oogden wel gevaarlijk, maar tot echte kansen leidden ze niet zodat de uiteindelijke 1-0 eindstand op het scorebord stond. Een klein feestje kon beginnen omdat door het gelijke spel van VV Hoogeveen in Elim de 2e periodetitel voor S.V. Nieuwleusen binnen was. De ploeg is nu in ieder geval verzekerd van een aantal extra wedstrijden na de reguliere competitie om eventuele promotie naar de 2e klasse af te dwingen. Zaterdag speelt Nieuwleusen in Balkbrug om 14.30 uur de streekderby tegen VV Avereest.

USV neemt puntje mee uit Oldeholtpade

USV speelde uit tegen Oldeholtpade en speelde met 1-1 gelijk. Veel lijn viel er niet te ontdekken in het spel van zowel Oldeholtpade als USV. Beide ploegen speelden op de hoge graspollen de bal maar zelden naar de goede kleur. Arbiter Stel paste zich moeiteloos aan. Strooide kwistig met gele kaarten en zijn kijk op de spelregels zorgde regelmatig voor verwarring. USV begon nog wel zo goed. Vanaf de aftrap werd er druk gezet op de laatste linie van de thuisploeg. Al in de zevende minuut leverde die aanpak succes op. Wie anders dan Ron Meijerink liet de bal na een dieptepass even stuiteren om daarna met zijn wreef verwoestend uit te halen. Doelman Arjen de Haan kreeg er nog wel een hand tegen maar kon niet voorkomen dat de granaat insloeg in de bovenhoek (0-1). Waarna USV besloot achteruit te gaan leunen en dat was vragen om problemen. Het ging nog een half uurtje goed, maar toen was daar toch Jelmer Dijkstra om een aanval over de rechterkant af te ronden (1-1). Van USV, dat al snel Max Schaeffer en Swen Meesters kwijtraakte door blessures, werd voor rust weinig meer vernomen. Ook na de hervatting ging Oldeholtpade direct op zoek naar de voorsprong. Maar van enig vernuft was geen sprake. Bovendien lag goaltjesdief Wilco Elshof strak aan de ketting bij Dennis van der Veen en maakte keeper Martijn Scheper weer een uiterst solide indruk. Het laatste kwart van de wedstrijd was voor USV. Met kansjes voor Ron Meijerink, Leon Kooiker en Kay Huzen. Diep in extra tijd had Oldeholtpade nog een opleving, maar een winnaar kwam er niet in deze van beide kanten uiterst povere vertoning. Zondag speelt USV opnieuw een uitwedstrijd. Dan in Vollenhove tegen koploper Veno. Aanvang 14.00 uur.

USV heeft in de slotfase het betere van het spel, maar weet doelman Arjen de Haan niet voor de tweede keer te passeren.

Verslag/foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Oud papier Ommen

OMMEN – De leden van de Ommer muziekverenigingen De Bazuin, Soli Deo Gloria en Crescendo …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.