Home / tweetpost / Vilsteren zonder problemen langs hekkensluiter Wapserveen

Vilsteren zonder problemen langs hekkensluiter Wapserveen

WAPSERVEEN/VILSTEREN – Vilsteren had op De Wiekslag in lintdorp Wapserveen geen enkele moeite met de plaatselijke voetbaltrots. Nou ja, voetbaltrots, de oranjehemden namen onlangs de rode lantaarn over van Willemsoord, hebben in 2019 nog geen enkele wedstrijd weten te winnen en kregen van de bond ook nog eens drie punten op het toch al karige totaal in mindering. Wat ze daar in het Drentse lintdorp exact hebben uitgehaald, dan wel hebben nagelaten is niet bekend, maar goed, het past wel in het beeld van het horrorseizoen tot nu toe.

De ‘yellow submarine’ van Hendri Zwinselman moest even op gang komen, maar had weinig te vrezen van de povere thuisploeg. “Het was alleen maar lange halen bij hun”, zag de oefenmeester in Vilsterse dienst. “Maar we hebben geen kans weggegeven. Het spel speelde zich af op hun helft.” Voorin werden de taken van de geblesseerde Wouter Mars overgedragen aan diens broer Chiel, normaliter de cipier van vijandelijke centrumspitsen. Scoren kan ie ook en daarmee stelde hij zijn trainer niet teleur. De 0-1 was een fletse afspiegeling van de krachtverhouding. Die kwam na de thee pas goed tot uitdrukking. Niels Noordman bouwde de voorsprong uit naar 0-2 en 0-3 vanaf de penaltystip. Nog binnen het uur maakte Fedor Hendriks het kwartet vol. Hiermee was de ellende voor de thuisclub nog niet over want Hendriks heeft de smaak te pakken en de weg naar het net gevonden. Het slotakkoord kwam van zijn schoen. 0-5. “Eenvoudige zege, makkelijke middag”, analyseerde Zwinselman kort en krachtig. “Het zijn wedstrijden waarin ik jonge, talenvolle spelers aan het grote wek kan laten ruiken. Deze keer was dat Tim Veltmaat van onder de zeventien.”

Stand 5A: Hoonhorst 19-48, Vilsteren 20-44, DVSV 19-42, IJhorst 19-35, BEW 17-33, Kuinre 18-28 (35-27), Giethoorn 18-28 (41-40), Uffelte 19-28, Old Forward 18-26, Scheerwolde 19-19, Diever/Wapse 19-15, Blankenham 17-13, Willemsoord 18-4 (14-72) en Wapserveen 18-4 (-3) (17-89).

 

Foto’s/verslag: Willem Lampe

 

Niels Noordman scort 0-3 vanaf de penaltystip

 

Fedor Hendriks op weg naar de 0-5

Lees ook

Albert Heijn Dalfsen ontvangt eerste seizoenkaart VV Hoonhorst

HOONHORST – VV Hoonhorst heeft recentelijk de seizoenkaarten 2021/22 aangeboden aan de ruim 150 sponsors. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.