Home / / Vilsteren meer hittebestendig dan Uffelte

Vilsteren meer hittebestendig dan Uffelte

VILSTEREN – Maandagmiddag bleef Vilsteren in het spoor van koploper Hoonhorst. De ploeg stuurde Uffelte op Tweede Paasdag met dramatische cijfers terug naar Drenthe: 6-1.

De uitslag vertekent volgens Hendri Zwinselman het wedstrijdbeeld. “Het doet misschien een makkie vermoeden”, vult de oefenmeester van Vilsteren aan. “Dat was het niet. We komen vlot in de wedstrijd op 1-0, maar verzuimen de 2-0 te maken. Uffelte kreeg vanuit de lange bal een paar kansjes en als het gelijk wordt, moet ik het nog zien. Gelukkig bleef ons dat bespaard. Na een uurtje spelen kon je het verschil zien. Zij kwamen er doorheen te zitten. Door de warmte. Wij waren daar vandaag beter tegen bestand en uiteindelijk sneller, fitter en attenter. In korte tijd maken we een paar treffers en hup, wedstrijd in de knip.”

Het was Justus von Martels die in de openingsfase scoorde. Deze 1-0 was tevens de ruststand. Na de 2-0 van Fedor Hendriks, op jacht naar zijn derde ster, zakt Uffelte door de hoeven en laat het lopen. Niels Noordman en Chiel Mars zorgen voor een comfortabele 4-0.

Vilsteren kan het laatste halve uurtje freewheelen. Vingers in de neus. Met het slotkwartier in aantocht zet de equipe van Zwinselman nog een keer aan. Chiel Mars tekent voor de 5-0 en ‘sterjager’ Hendriks neemt de 6-0 voor zijn rekening. Pas na de zesde treffer moet Stefan Hendriks, doelwachter in Vilsterse dienst, voor het eerst en voor het laatst deze middag zich gewonnen geven.

Stand 5A: Hoonhorst 22-57, Vilsteren 23-53, DVSV 22-49, IJhorst 22-39, BEW 20-34, Kuinre 21-34, Old Forward 21-32, Uffelte 22-29, Giethoorn 21-28, Scheerwolde 22-25, Blankenham 21-20, Diever/Wapse 22-16, Wapserveen 22-7 (-3) en Willemsoord 21-6.

Foto: Willem Lampe

Lees ook

Juwelier Zandbergen in Ommen stopt na 21 jaar

(Advertorial) OMMEN – In juni 2000 is juwelier Zandbergen begonnen met een goudsmidsatelier/juwelierszaak aan het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.