Home / / Vernieuwd schoolplein Het Palet officieel geopend

Vernieuwd schoolplein Het Palet officieel geopend

OMMEN – Op basisschool Het Palet in Ommen is het schoolplein een stuk leuker geworden voor de leerlingen. Burgemeester Vroomen verzorgde afgelopen donderdag de officiële opening.

De kinderen wilden graag extra speelmogelijkheden en daar is hard aan gewerkt. Tijdens NL Doet is er door een flink aantal ouders en leerkrachten hard gewerkt om extra speelplekken te creëren. Er is een loopparcours gemaakt van stap boomstammen en autobanden. Van wilgentakken zijn hutjes, heggen en verstopplekken gemaakt. Verder is er een heel mooie bult gekomen met hierin een tunnel. Lekker spelen met veel natuurlijke bestanddelen.

De leerlingen moesten wel geduld hebben, omdat de graszoden op de zandbult wel wortel moesten schieten. Daarom stond de boel vier weken binnen hekken. Naast de financiële ondersteuning van NL Doet hebben ook een flink aantal lokale ondernemers financieel en materieel geholpen bij de totstandkoming van het gave vernieuwde schoolplein.

Afgelopen donderdag was het dan zover, de nieuwe speelmogelijkheden gingen uit de hekken en er werden linten aangebracht. Het was tijd voor de officiële opening. Burgemeester Vroomen mocht de linten doorknippen. Hij werd geholpen door drie leerlingen van het Palet; Noa, Prescilla en Nathan.
De speelplek werd met groot gejuich een hapje en een drankje in gebruik genomen door de leerlingen.

Foto: Marjolijn Rhee

Lees ook

Polyhymnia verzorgt rondgang en concert op het Kroonplein

LEMELERVELD – Vorige week verzorgde muziekvereniging Polyhymnia zowel een rondgang door Lemelerveld als een concert …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.