Home / / Verkeerssituatie Balkerweg ‘schrikbarend’

Verkeerssituatie Balkerweg ‘schrikbarend’

OMMERSCHANS – ‘De verkeerssituatie op de Balkerweg, ter hoogte van de Ommerschans, is schrikbarend’. Dat stelt een bewoner van de Balkerweg, die dit probleem al vele jaren tevergeefs probeert aan te kaarten bij het gemeentebestuur van Ommen, het politiekorps Oost Nederland en het politiekorps Ommen. “De maat is voor ons nu daadwerkelijk vol!” De bewoner pleit voor duidelijk herkenbare zebra-oversteekplaatsen ter hoogte van de in/uitgang begraafplaats en de in/uitgang van de parkeerplaats.

De bewoner heeft bovengenoemde partijen hierover een brief gestuurd en hoopt van harte dat er op korte termijn verkeersmaatregelen en/of beperkingen getroffen worden in het buurtschap.

Volgens de bewoner gaat het hier om de ‘enorme (geluids)overlast van de aanrazende auto’s en motoren, zoals deze onder meer de bochten in de Balkerweg gebruiken als respectievelijk de circuits van Zandvoort en Assen.’
Daaraan gerelateerd wijst hij in zijn brief tevens op de ‘levensgevaarlijke’ oversteken nabij de begraafplaats en de nieuw aangelegde parkeerplaats binnen Ommerschans. “Verschillende wandelroutes komen hier samen en men moet de niet gemarkeerde oversteek over de Balkerweg ter hoogte van begraafplaats alsook de niet gemarkeerde oversteek van de parkeerplaats naar de Schansweg wagen. Deze oversteken worden door automobilisten en motorrijders volledig genegeerd.

Het wegbeeld van de Balkerweg binnen het gebied Ommerschans strookt absoluut niet meer met de op borden aangegeven snelheid (60 km per uur). Stérker, de thans geldende snelheidsnorm is gemeten naar huidige verkeersdruk en verkeersmentaliteit geheel achterhaald en de enorme toename aan verkeer en wandeltoerisme maakt aanpassing zonder meer direct noodzakelijk” aldus de buurtbewoner.

Lees ook

Politiek verwoord: Reces voor de raad van Dalfsen

DALFSEN – Verschillende politieke partijen in de gemeente Dalfsen geven hun actuele standpunten weer in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.