Home / / Verhalen Café met Andries Bos en Ed Spijker over biodiversiteit

Verhalen Café met Andries Bos en Ed Spijker over biodiversiteit

NIEUWLEUSEN – In Kulturhus De Spil in Nieuwleusen wordt woensdag het tweede Verhalen Café gehouden. Dit keer doen Andries Bos en Ed Bijker, twee mannen met een bovengemiddelde interesse in biodiversiteit, hun verhaal.

Biodiversiteit is eigenlijk een veelomvattend begrip dat verwijst naar alle verscheidenheid aan leven binnen soorten, tussen soorten en tussen de ecosystemen waartoe ze behoren. Het omvat onder andere alle soorten planten, dieren en micro-organismen.

In Nederland is de biodiversiteit, afgemeten aan kwaliteit en kwantiteit van natuur, drastisch afgenomen tot circa 15 procent van de oorspronkelijke situatie. Het verlies aan biodiversiteit is daarmee aanzienlijk groter dan elders in Europa en de wereld. Wat heeft dat voor consequenties? En, hoe belangrijk is biodiversiteit eigenlijk?

Tijdens het tweede Verhalen Café vertelt Andries Bos hier meer over. Andries Bos, richt zich binnen die biodiversiteit vooral op de insecten die zorgen voor de bestuiving en als praktiserend imker in het bijzonder op de bijen. Ed Bijker, zal deze avond vooral in gaan op tips & trucs hoe je zelf kan zorgen voor een verbeterde biodiversiteit in je tuin.

Iedereen is van harte welkom om op woensdag 24 april aan te schuiven en te luisteren naar dit bijzondere verhaal. Het Verhalen Café is gepland van 20.00 tot 21.00 uur in Kulturhus de Spil. Vanaf 19.30 is iedereen van harte welkom en na afloop bestaat de mogelijkheid om in Grand Café de Spil nog even na te praten. Deelname is kosteloos.

Lees ook

Vechtdal Wonen en Vitaal Vechtdal bundelen de krachten

OMMEN – Woningstichting Vechtdal Wonen sluit zich aan bij Vitaal Vechtdal. Vitaal Vechtdal is een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.