Home / / Veel belangstelling voor WO2 Café in Trefkoele+

Veel belangstelling voor WO2 Café in Trefkoele+

DALFSEN – In de Trefkoele+ te Dalfsen vond afgelopen maandag het WO2 Café plaats. In zowel de bibliotheek als het Historisch Centrum Ab Goutbeek werden persoonlijke herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog opgehaald. Veel bezoekers hadden materialen of documenten uit de oorlog meegenomen, waar een verhaal aan vastzat.

Velen hebben de oorlog zelf nog meegemaakt. De verhalen kwamen los en dat maakte indruk op de tweede generatie. Het WO2 Café gaf een goede gelegenheid om verhalen en materialen/documenten, belevenissen tijdens de oorlog, kennis van het lot van Joden, van onderduikadressen, de hongerwinter, werkkampen, impressies van de bevrijding met elkaar te delen. Zoals het, met een enorme knal, opblazen van de Vechtbrug. Ook toen op 1 april 1945 de bevrijding van het dorp Dalfsen werd aangekondigd, al waren Lemelerveld en Hoonhorst, na de nodige gevechten, toen al bevrijd. Diezelfde dag werd er nog flink gevochten bij onder meer de Broekhuizen/De Bese en bij Oudleusen. Al die verhalen hadden veel impact op de aanwezigen. Het WO2 Café was een initiatief van het Historisch Centrum Overijssel (HCO), de provincie en RTV Oost en werd door de hele provincie opgezet.

Tekst/foto: Evert Jan Goos

Lees ook

10e Vechtgenotenrit doorgeschoven naar 11 juni 2022

OMMEN – De organisatoren van de Vechtgenotenrit hebben besloten de 10e rit door te schuiven …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.