Vechtdal GP: een dag vol raceplezier!

OMMEN – De Dikkersstraat in Ommen zal zaterdag 13 april zijn omgetoverd tot een heus kartcircuit, waar 32 bedrijventeams uit de regio de strijd met elkaar aangaan om de titel ‘Kartkampioen van het Vechtdal’ Naast de kartrace is er voor de raceliefhebbers tussen 11.00 en 17.00 uur nog veel meer te doen op het evenemententerrein (voor wooncomplex Stadshaghen).

Tijdens deze eerste editie van de Vechtdal GP (entree gratis!) worden tal van activiteiten georganiseerd.
“Bezoekers kunnen plaatsnemen in de racesimulator, een kijkje nemen in een racetrailer van Furori of Oosterveen en een tiental zeer unieke auto’s bewonderen, waaronder de Ferrari 599, Mercedes SLS AMG, Porsche 911 GTS en nog veel meer” vertelt Gerrit Jan Hagedoorn, voorzitter van het organiserende Vechtdal GP, enthousiast.
“Voor de kinderen is er een kinderkartbaan, schminken, legotafel en springkussen. Wel vragen we voor een aantal activiteiten een kleine vergoeding, die geheel ten goede komt aan het goede doel: Wensstichting Vechtdal.”
De organisatie heeft van niemand minder dan Max Verstappen een levensgroot karton weten te bemachtigen, zodat bezoekers met hun raceheld op de foto kunnen.
Op het terrein, naast de kartbaan, komt een grote tent te staan met een gezellig terras, waar bezoekers kunnen genieten van een hapje en een drankje.

Startschot

Om 11.00 uur vindt de officiële opening plaats van de Vechtdal GP. Burgemeester Hans Vroomen geeft samen met voorzitter Hagedoorn het startschot.
“Om het wat uitdagender te maken, leggen we wat extra bochten in het circuit aan. Maar geen zorgen: veiligheid was ons eerste agendapunt! Met behulp van autobanden en allerlei afzettingen maken we de baan zo veilig mogelijk.”
Elk bedrijfsteam levert vier rijders en één wegcaptain, de teams gaan twee keer rijden. De eerste heat is om 11.45 uur, de laatste om 16.30 uur. Een ronde duurt 7 minuten.

Juniorkamer Vechtdal

De Vechtdal GP is een initiatief van Juniorkamer Vechtdal. Het doel van de Vechtdal GP is om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Wensstichting Vechtdal. De wensstichting Vechtdal is een stichting die JCI Vechtdal heeft opgericht om lokale maatschappelijke initiatieven te ondersteunen. Doelen worden uitsluitend gesteund in goederen, materialen of producten, niet in geld
De juniorkamer is een netwerkorganisatie, met leden tussen de 25 en 40 jaar. “We vinden het leuk om af en toe wat te organiseren. Zo hebben we in het verleden bijvoorbeeld al eens ‘Veilloos’ gehouden, een grote veiling voor het goede doel en ludieke prijzen. Dit keer wilden we echter een evenement op touw zetten met regionale aantrekkingskracht. Aangezien er nogal wat autoliefhebbers onder ons zijn, kwamen we uit op dit kartevenement.”
Hagedoorn is er bijzonder blij mee en trots op dat er maar liefst 32 bedrijven uit Dalfsen, Hardenberg, Nieuwleusen en andere kernen in het Vechtdal, bereid zijn gevonden om deel te nemen en voor dit goede doel wat over hadden.
Mocht de Grand Prix een succes worden, dan wil de organisatie het evenement ook op andere plekken in het Vechtdal organiseren.

Het bedrag wat uiteindelijk voor het goede doel overblijft, zal aan het eind van de dag bekendgemaakt worden. De chequeoverhandiging zal naar verwachting plaatsvinden tussen 17.00 en 17.30 uur.

Voor meer informatie:

www.jci-vechtdal.nl/initiatieven/vechtdal-gp/

www.wensstichting.nl/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.