Home / tweetpost / Vanuit het Ommer Bos: Koningsdag

Vanuit het Ommer Bos: Koningsdag

Het is Koningsdag. Inmiddels is het al weer zes jaar geleden dat Koning Willem-Alexander en Koningin Màxima werden gekroond. Dit betekende ook het einde van de jarenlange traditie van Koninginnedag op 30 april. Koninginnedag werd in het vervolg Koningsdag; de verjaardag van Koning Willem-Alexander op 27 april.

Een retourtje Ommen
De Oranjevereniging in Ommen heeft net zoals in voorgaande jaren een gevarieerd en mooi programma met allerlei activiteiten samengesteld voor jong en oud. Activiteiten die alleen georganiseerd kunnen worden dankzij de inzet van vele vrijwilligers. Want zonder deze onmisbare vrijwilligers zijn er geen activiteiten en dit geldt niet alleen voor Ommen, maar ook voor andere plaatsen. Het is heel goed om hierbij stil te staan en te beseffen dat deze vrijwillige inzet niet zomaar vanzelfsprekend is. Zonder vrijwilligers zijn er bijvoorbeeld geen versierde straten, geen mooie optochten, kinderspelen, gezellige muziek, oranjemarkten en andere activiteiten.

En dit jaar viert de Oranjevereniging Ommen zijn 60 jarig jubileum. Een mooie mijlpaal, die niet ongemerkt voorbij zal gaan. Meer lezen? Klik hier of hier (met foto’s van de optocht van vorig jaar).

De vraag van de week is: Tijdens Koninginnedag werd de verjaardag gevierd van een Nederlandse vorstin. Van welke vorstin werd de verjaardag gevierd? Van Koningin Beatrix of van Koningin Juliana?
Volgende week zaterdag het juiste antwoord. Een hele gezellige en zonnige Koningsdag en weekeinde gewenst.

Miny Vroegindewey

https://www.facebook.com/Vanuit-het-Ommer-Bos-1369800299829031/ https://twitter.com/MinyVroeg
https://digitalewandelaar.blogspot.com/

Foto: Commons Wikimedia, Fotograaf Floris Looijesteijn

Lees ook

Zoekplaatje van de Week

In aanwezigheid en zelfs met medewerking van burgemeester Cornelis Pieter van Reeuwijk werden in juni …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.