Home / / USV verliest nipt van koploper VENO (1-0)

USV verliest nipt van koploper VENO (1-0)

NIEUWLEUSEN – Guido Wind is aanvoerder van VENO. De defensiechef heeft een prachtige trap. Maar zijn inzet in de 31e minuut leek onschuldig. Was het een zuchtje wind? Of toch de zon? Hoe dan ook, doelman Martijn Scheper verkeek zich op de vrije trap, die vanaf 25 meter zomaar onder de lat viel. Het doelpunt was een grote opluchting voor de thuisploeg. Want USV begon brutaal en had het meeste spelaandeel. Ron Meijerink had pech toen zijn schot via een VENO-been de lat raakte. Even later werd zijn inzet ternauwernood onschadelijk gemaakt door doelman Peter de Boer. USV speelde een uitstekende partij. De door de vele blessures naar achteren gedirigeerde Chiel de Weerd gaf niks weg terwijl voorin de opgetrommelde Rick Timmerman speelde alsof hij nooit is weggeweest. Na rust kon het alle kanten op. USV nam meer risico, maar hele grote kansen leverde dat niet op. Toch leek USV in de 70e minuut langszij te komen, maar de treffer van Ron Meijerink ging niet door. Buitenspel. Ook dat had de perfect fluitende arbiter Tuinstra goed gezien. USV bleef drukken en in de tegenstoot kon VENO de wedstrijd niet beslissen. Waardoor het tot de laatste seconde spannend bleef. Lars de Boer stuitte op Martijn Scheper terwijl een vliegend schot van de ingevallen Niels Kappert rakelings over de kruising zeilde. Zo werd het typisch zo’n dag voor een koploper als VENO. Een moeizame overwinning die na afloop nog eens extra glans kreeg door een misstap van de concurrent. En ook typisch zo’n dag voor een laagvlieger als USV. Want ondanks de goede voorstelling in Vollenhove zakte USV weer iets verder richting de gevarenzone. Zondag speelt USV thuis tegen Dwingeloo. Aanvang 14.00 uur op sportpark Hulsterlanden.

Foto: Peter Meijerink

USV zet in de slotfase de VENO defensie nog maar eens onder druk, maar de gelijkmaker bleef uit.

 

Lees ook

Politiek verwoord: Reces voor de raad van Dalfsen

DALFSEN – Verschillende politieke partijen in de gemeente Dalfsen geven hun actuele standpunten weer in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.