Home / / Uniek concert met violiste Maria Milstein en zes talenten

Uniek concert met violiste Maria Milstein en zes talenten

DALFSEN – Op zondag 5 mei geeft Maria Milstein acte de présence in Theater De Stoomfabriek. De rode draad? Het septet van Beethoven.

Geboren in Rusland, opgegroeid in Frankrijk en uiteindelijk neergestreken in Amsterdam waar ze het Van Baerle Trio oprichtte: violiste Maria Milstein, winnaar van de Nederlandse Muziekprijs in 2018. Haar album La sonate de Vinteuil, met haar pianospelende zus Nathalia – werd bedolven onder vijfsterrenrecensies.

“Ze valt op, júíst doordat ze, tegen de stroom in, wars is van show of tierlantijntjes. Ze is van het nederige soort. Ze wil alles doen voor de componist,” jubelde de Volkskrant. Het concert in het theater aan de Vecht is een unicum, want op de nationale agenda staan slechts vier concerten. De concertreeks heet In de Ban van… Beethoven. Het is een project van De Noorderkerk Concerten in Amsterdam die jaarlijks jonge talenten een podium biedt om zich te presenteren en hen koppelt aan doorgewinterde musici. Samen met zes talenten staat Maria Milstein op het podium van De Stoomfabriek.

“Als we alles goed doen gaan we klinken als een minisymfonie, maar wel met alle kleuren en timbres van een groot orkest. Het Septet heeft een uitdagende, solistische partij voor elk instrument en vraagt tegelijkertijd om een scherp en verfijnd samenspel,” aldus de gevierde violiste. Zij wordt bijgestaan door Hessel Moeselaar (altviool), Melle de Vries (cello), Wilma Jongsma (hobo), Lindy Karreman (hoorn), Sergio Sanchez Martin (klarinet), Andres Subiela (contrabas) en Rachel Parker (fagot). Naast het Septet (Op. 20) van Beethoven wordt ook het hobokwartet KV 370 van W.A. Mozart uitgevoerd.

Zondag 5 mei in De Stoomfabriek. Kaarten kosten 19 euro 50 (een drankje is inbegrepen) en zijn verkrijgbaar via www.theaterdestoomfabriek.nl of bij Primera in de Prinsenstraat in Dalfsen. Aanvang: 15.00 uur.

Lees ook

Saam Welzijn zoekt gastdames/heren

DALFSEN – Saam Welzijn is op zoek naar gastdames/heren die op vrijwillige basis consumpties verzorgen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.