Home / / Uit Hei en Dennen: Foute bingo

Uit Hei en Dennen: Foute bingo

De dames Daan en Mechteld vroegen mij om ook dit jaar de ladyspeaker te zijn bij hun derde BINGO avond. Omdat voor deze avond zich 200 dames hadden aangemeld, vond het plaats in het fraaie ruime restaurant op de Besthmenerberg. Het bingoteam was de hele dag bezig geweest met het feestelijk versieren van de grote zaal. Bij aankomst om half acht zag ik al drommen dames wachten bij de ingang. Er werd nog volop gewerkt aan de laatste finesses, vliegen en rennen, volledig vertrouwend op het perfecte script gingen om precies 8 uur de deuren open. Behangen met kleurige kransen en de eerste goodiebag kwamen grote groepen dames binnen op zoek naar een mooi plekje. Ik keek met stijgende bewondering naar de vlotte handelingen van de dames Daan, Mechteld en hun assistentes. Een zaal vol vrouwen van jong tot oud en maar één manspersoon. Een moedige mens, maar wel goed verschanst achter de bar!

Wat maken 200 vrouwen veel herrie zeg. Ik begaf me tussen de tafeltjes en zag vele bekende gezichten. Waar hun mannen waren, vroeg ik. “Voor de buis natuurlijk, er is voetbal.” Met een in sport ongeïnteresseerde verloofde gaan zulke dingen aan mij voorbij. WE GAAN BEGINNEN, riep ik, en voelde me even Matthijs van Nieuwkerk. Wat zijn Daan, Mechteld en ik een ideaal team zeg. De één tovert de ballen omhoog, de ander laat ze mij zien en ik vertel welk getal het is. Mmmm, het klinkt niet als het ontdekken van het zwarte gat, maar wat zijn we een tof team. Wat kunnen 200 dames trouwens veel herrie maken zeg. Tussendoor hè, tijdens het opnoemen van de getallen is iedereen muisstil. Het verlossende BINGO ontspant ons weer. Naar voren komen, controle op juiste bingo en een prijs meekrijgen. Tijdens de pauze sprak ik met vele dames, ik voelde het plezier van samen zijn en het winnen of krijgen van kadootjes.

Een zinderende avond, met louter ontspannen vrolijke vriendelijke dames. Waar ik vroeger dacht dat bingo iets voor bejaarden was, merk ik dat het leuk is voor elke leeftijd, alleen al het bij elkaar zitten, turend op een klein vierkantje is al zo spannend. Enorm, wat een voorbereiding en inzet van het ondernemingsteam. Een grandioos feest met ook nog een verrassende finale, want net voor afloop kon ik nog de mooie voetbaleindstand melden. AJAX had gewonnen!!
Wat een avond zeg, enorm genoten!!!!!

Antoinette

 

Lees ook

S.V. Nieuwleusen helpt Stichting Hand in Hand

NIEUWLEUSEN – Afgelopen zaterdag staken spelers en kaderleden van het 1e elftal, bestuursleden en leden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.