Home / / Ton ten Hove, Jeroen Kluck en Thomas Klomp over weer en klimaat

Ton ten Hove, Jeroen Kluck en Thomas Klomp over weer en klimaat

OUDLEUSEN – In de Wiekelaar te Oudleusen worden dinsdag 9 april lezingen gehouden over het thema weer en klimaat. Drie inspirerende sprekers, waaronder de bekende oud-weerman Ton ten Hove van RTV-Oost, delen hun verhaal.

Het Duurzame Dorpen netwerk van de gemeente Dalfsen organiseert een serie interactieve lezingen omtrent (sociale) duurzaamheid onder de naam ‘De Toekomstmakers’. Een maandelijks terugkerende educatieve avond, met als doel om bewustwording rondom duurzame thema’s te vergroten en een dialoog op gang te brengen.
Na twee succesvolle avonden rondom Duurzame Landbouw en de Waterschapsverkiezingen staan tijdens deze derde avond het weer en klimaat centraal.

Hoe is het weer veranderd de afgelopen jaren? Wat is klimaatverandering? En hoe ziet klimaatadaptatie dichtbij huis eruit? Drie inspirerende sprekers delen hun verhaal. Allereerst vertelt oud-weerman van RTV- Oost Ton ten Hove over het weer en welke veranderingen hij door de jaren heen heeft waargenomen. Hierna biedt Jeroen Kluck, lector Hogeschool van Amsterdam, een wetenschappelijk perspectief op klimaatverandering.
Thomas Klomp brengt het geheel weer terug naar wat inwoners en gemeentes kunnen doen om in te spelen op de veranderingen. De toegang is gratis.
Aanmelden kan door een mail te sturen naar de toekomstmakersdalfsen@gmail.com
De avond in de Wiekelaar begint om 20.00 uur.

De Toekomstmakers wordt georganiseerd door de Duurzame Dorpen van de Gemeente Dalfsen: Nieuwleusen Synergie, Duurzaam Hoonhorst, Duurzaam Oudleusen, Duurzaam Leefbaar Lemelerveld en Groen Gebogen uit Dalfsen.

Lees ook

Rode Kruis collecteweek

REGIO – Deze week is het de collecteweek van het Rode Kruis. Met een gift …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.