Ten Kate Racing met Yamaha en Loris Baz terug in World SBK

NIEUWLEUSEN – Ten Kate Racing heeft dinsdag 2 april, tijdens de persconferentie voorafgaand aan de Nederlandse ronde van het WK Superbike op het TT Circuit Assen, haar definitieve plannen voor een comeback in het 2019 FIM Superbike World Championship bekend gemaakt.

Het in Nieuwleusen gevestigde team zal onder de naam Ten Kate Racing Yamaha en met de Fransman Loris Baz binnenkort terugkeren in het op productiemachines gebaseerde wereldkampioenschap. Het Nederlandse team zal aan de start verschijnen met een Yamaha YZF-R1, een machine die nagenoeg identiek is aan het materiaal van het huidige Yamaha Reference team. Daarnaast zal Ten Kate Racing alle ervaring, input inbrengen en meehelpen om Yamaha te ondersteunen in de verdere ontwikkeling van het materiaal.
De 26-jarige en zeer ervaren Fransman Loris Baz zal de resterende wedstrijden van het seizoen de Ten Kate Racing Yamaha YZF-R1 gaan bemannen.
Ten Kate heeft voor Yamaha gekozen vanwege het beste en meest complete sportieve pakket, daarnaast past Yamaha uitstekend bij de zakelijke activiteiten van Ten Kate Racing Products.

De door Ten Kate en Yamaha gesloten overeenkomst blijft dan ook niet bij alleen de sportieve activiteiten op het circuit. Ten Kate Racing zal namelijk ook één van de eerste GYTR Pro-Shops in Europa worden. Binnen deze nieuwe activiteit kunnen Yamaha-klanten, die hun R-serie machine willen laten prepareren om te racen in een nationaal kampioenschap of hun circuitervaring willen verbeteren, ook in Nieuwleusen terecht. Kortom Yamaha klanten kunnen binnenkort in de slipstream mee profiteren van de technische know-how van het Ten Kate Racing Yamaha World SBK Team.

Gerrit ten Kate, Ten Kate Racing Yamaha teameigenaar: “Na 25 jaar beginnen we in Nieuwleusen aan een compleet nieuw avontuur wat betreft onze raceactiviteiten. De afgelopen maanden werd ons duidelijk dat de World Superbike paddock niet compleet is zonder Ten Kate Racing. Racen zit nu eenmaal in ons DNA. We zijn dan ook heel blij dat we nu officieel bekend kunnen maken dat we binnenkort samen met Yamaha weer van start zullen gaan in het kampioenschap waar we in het verleden al vele successen wisten te behalen. Ik wil bij deze Yamaha bedanken voor het vertrouwen dat we zowel op sportief als op zakelijk gebied een langdurige samenwerking met elkaar zijn aangegaan. De komende dagen zullen we de laatste puntjes op de i gaan zetten waarna we op zaterdag 20 april tijdens de jaarlijkse Ten Kate Pitstopdag onze volledige plannen, waaronder de gehele nieuwe kleurstelling en de partners van dit ambitieuze project, hopen te presteren.

Paolo Pavesio (YME Marketing en Motorsport Division Manager): “We zijn al vele jaren concurrenten op het circuit en vanuit dat perspectief respecteren we de professionaliteit waar Ten Kate om bekend staat in de WorldSBK paddock. Het is iets waar we dan ook met recht trots op zijn om zo’n team binnen de Yamaha Racing familie te hebben. De rol van een fabrikant in het WorldSBK is om op basis van hun productiemachine een concurrerend maar toch redelijk betaalbaar pakket te ontwikkelen waarmee professionele teams op het hoogste niveau kunnen concurreren. Dit is precies wat we hebben gedaan sinds onze terugkeer in 2016 naar het WorldSBK en dit weerspiegeld zich in het feit dat we nu vijf competitieve R1 fietsen op de startgrid hebben, R1 machines die allemaal het potentieel hebben om elk weekend mee te doen voor podiumklasseringen.”

“De relatie met Ten Kate blijft echter niet beperkt tot het circuit. Ten Kate Racing zal ook één van de eerste GYTR Pro-Shops in Europa worden, een one-stop-shop voor Yamaha-klanten die hun R-serie machine willen laten prepareren om te racen in een nationaal kampioenschap of daarmee hun circuitervaring willen verbeteren.”

Ten Kate Racing Yamaha en Loris Baz zullen voor het eerst dit seizoen aan de start staan tijdens de Acerbis Spanish Round (07-09 juni) welke verreden wordt op het in het zuiden van Spanje gelegen circuit van Jerez de la Frontera.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.