Home / tweetpost / Stine Jensen bij Cultureel Café Dalfsen over verleidingen en valkuilen van de moderne spiritualiteit.

Stine Jensen bij Cultureel Café Dalfsen over verleidingen en valkuilen van de moderne spiritualiteit.

DALFSEN – op vrijdagavond 5 april komt Stine Jensen, filosofe en schrijfster naar Dalfsen. Juist in april – de maand van de filosofie – gaat zij het niet alleen hebben over haar in maart uitgekomen boek ‘Goeroes’ en haar eerder verschenen boek ‘Go East’, maar ook over andere facetten van de huidige hang naar nieuwe, veelal uit het oosten afkomstige, vormen van spiritualiteit.

Velen zijn op zoek naar rust en evenwicht in de huidige, drukke, individualistische samenleving. Sommigen zoeken aansluiting bij een gemeenschap of een gemeenschappelijke activiteit met een charismatische leermeester.

De lezing van Stine Jensen gaat vooral over verleidingen en valkuilen van de moderne spiritualiteit. Waarom zoeken mensen hun heil steeds meer in yoga, mindfulness en meditatie? Wat is er aan de hand in de samenleving? Zijn we allemaal over-strest, burn-out en vermoeid? Is er een teveel aan prikkels en gebrek aan aandacht? Zij kijkt als filosoof en yogabeoefenaar naar dit vraagstuk.

Stine Jensen is een Deens/Nederlandse filosofe en schrijfster. Zij heeft in Groningen literatuurwetenschappen en filosofie gestudeerd. Was docent aan de Vrije Universiteit en schreef voor Filosofie Magazine. Momenteel is zij columnist en recensent bij NRC Handelsblad. En maakt zij filosofische tv-series bij HUMAN en de VPRO. Onder meer: ‘Dus ik ben’ en ‘Licht op het Noorden’.

Naast een 20-tal toegankelijke filosofische boeken voor volwassenen schreef zij ook het kinderboek ‘Lieve Stine, weet jij het’, waarvoor zij in 2015 de Zilveren Griffel kreeg. In dit boek legt zij een relatie tussen de vragen die kinderen stellen en het werk van grote filosofen.

De avond wordt gehouden op vrijdag 5 april 2019 om 20.00 uur in de Trefkoele+, Ruigedoornstraat 108 te Dalfsen. De zaal is open om 19.30 uur. De toegangsprijs is 10 euro in de voorverkoop en 12,50 euro in de zaal. Voor kaartverkoop kunt u terecht bij de Read Shop in Dalfsen en/of bij Primera te Dalfsen. Voor e-tickets of voor meer informatie, zie www.cultureelcafedalfsen.nl, of bel 0529-432798.

Lees ook

70 jaar Molukkers in Ommen (1)

OMMEN – Dit jaar maart was het precies 70 jaar geleden dat in Rotterdam de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.