Home / / Stichting Vrienden Oost-Europa naar Roemenië

Stichting Vrienden Oost-Europa naar Roemenië

DALFSEN – De vrijwilligers van stichting Vrienden Oost-Europa vertrekken zondag 7 april naar Roemenië om daar op diverse plekken hulpgoederen af te leveren. Tuinzaden bijvoorbeeld, maar ook geld zodat de bevolking ter plekke inkopen kan doen wat goed is voor de plaatselijke economie.

Na een succesvolle oliebollenactie in december vorig jaar is de renovatie van het verzorgingshuis in Badeni in volle gang. De cv-ketel is vervangen en in alle vertrekken zijn nieuwe radiatoren geïnstalleerd. Binnenkort gaan er vanuit Nederland 40 ziekenhuisbedden met matrassen op transport naar Roemenië. Het verzorgingshuis is één van de projecten van de stichting.

De reis die zondag aanvangt, wordt altijd vroeg in het voorjaar gepland. Dat is in verband met de tuinzaden die de vrienden bij zich hebben. Deze worden afgeleverd bij gezinnen die een eigen tuin hebben waar ze groenten verbouwen en bijen houden.

Wie de stichting wil ondersteunen kan dat doen door een bijdrage te storten op bankrekeningnummer NL02RBRB0850518792 ten name van Stichting Vrienden Oost-Europa.

Lees ook

Fietstocht van Saam Welzijn vanuit Dalfsen

DALFSEN – Saam Welzijn in Dalfsen houdt op dinsdag 27 juli weer een fietstocht. Vertrek …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.