Home / / START Racing uit Nieuwleusen tevreden over eerste race

START Racing uit Nieuwleusen tevreden over eerste race

NIEUWLEUSEN – START Racing kan tevreden terugzien op het eerste raceweekend van 2019. In Assen boekte Leon Stolte flinke progressie en finishte Danny van der Sluis als tweede. Op vrijdag hebben zowel Stolte als Van der Sluis een aantal trainingssessies kunnen rijden waarin nog wat kleine dingen getest en aangepast werden.

Zaterdag was het race day. Stolte mocht zijn ten Kate Honda CBR500r al om 9.00 uur starten voor de eerste kwalificatie. Deze ging ronde na ronde beter en hij kon een een snelste tijd noteren van 2.12.737. Bij de tweede sessie aan het eind van de ochtend was de temperatuur beter en scherpte hij zijn tijd aan tot 2.08.904. Terwijl het zonnetje begon te schijnen mocht hij starten voor de eerste race. Die zon had hij liever wat eerder gehad. Naar zijn gevoel had hij dan betere grip gehad door de hogere temperaturen. Ook de temperatuur van het asfalt was natuurlijk niet zo hoog als in Spanje waardoor het gevoel op grip duidelijk anders was.

In de race ging hij eerst het gevecht aan met Luuk de Ruiter die hij later moest laten gaan Ook nu reed hij de laatste ronden onder de 2.10.00 en dat met het laten passeren van snellere rijders uit de Procup600 die tegelijkertijd in de baan reden. Het team was dan ook tevreden met het resultaat in de wetenschap dat het de eerste race was en er naar de toekomst toe duidelijk progressie in zit. De jonge coureur zelf was nog niet geheel tevreden. “Het gevoel met de motor is wel redelijk, maar nog niet zoals ik het wil hebben, het kan beter. In Spanje had ik iets meer grip.”

Van der Sluis
Danny van der Sluis lukte het niet om de eerste race om het Open Nederlands Kampioenschap op zijn naam te schrijven. De rijder van Start-racing mocht met zijn ten Kate Honda CBR1000r vanaf de derde plaats vertrekken na in beide kwalificaties de derde tijd te hebben neergezet achter Nigel Walraven en Pepijn Bijsterbosch.

De start bracht van der Sluis ook geen directe verbetering. Er ontstond snel een groep van vier rijders met Cliff Kloots achter hem en Pepijn Bijsterbosch, van het team Dutch Comfort Houses, voor hem op plaats twee. Koploper Nigel Walraven liep ronde na ronde wat meer weg van het achtervolgende drietal. Halverwege de race kon van der Sluis de tweede plaats overnemen van Bijsterbosch die hem wel op het achterwiel bleef zitten. Ondanks de snelste ronde van de race voor van der Sluis was Walraven te ver weg voor een poging de eerste plaats over te nemen.

“Gewoon een super race gehad, helaas zat ik in het begin iets te lang vast achter Pepijn, maar snelle tijden en mooi constant,” lacht de coureur na afloop in de gezellige Start tent op het paddock.

Op Koningsdag 27 april is de volgende racedag en zal het weer een uitdaging worden om de eerste racedag een goed vervolg te geven.

Foto: JTS fotografie

Lees ook

Minder principes wanneer zetels een rol spelen

LEMELERVELD – Jannes Kuik, voormalig stadsdichter van Ommen maakt zich zorgen over de opkomst tijdens …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.