Home / / Sportclub Balkbrug weet koploper De Blesse te beteugelen

Sportclub Balkbrug weet koploper De Blesse te beteugelen

BALKBRUG – Op 8 december van het vorige jaar ging sportclub Balkbrug schlemielig de boot in tegen De Blesse. In Blesdijke tikte de formatie van Dik Runherd aardig mee met de thuisclub. Door een frommeldoelpunt van de voetbaloude, maar nog lang niet versleten topschutter Johnny Sloot koerste Balkbrug zoals zo vaak dit seizoen met lege handen huiswaarts. De veilige negende plaats ligt momenteel lichtjaren (oftewel zeven punten) verwijderd voor ‘De Balk’. Zo de zaken er voor staan mogen Runherd en zijn beschermelingen zich opmaken voor de barrage. Het goede gevoel hervinden en klassenbehoud afdwingen via de nacompetitie. Punt van aandacht is hekkensluiter Aengwirden, dat weliswaar op de wip zit, maar in De Wijk de kampioensaspiraties van Wacker op een lager pitje zette.
Een week lang heeft De Blesse kunnen genieten van de heerschappij in 4A. De clash tegen Balkbrug kostte de koploper twee punten en dus moest de leidersstaf worden overgedragen aan Steenwijk. “Beslist geen gestolen punt”, jubelde Runherd na afloop. “Het was onze beste wedstrijd van het seizoen. Qua kansen hadden we eigenlijk moeten winnen. Maar goed, het is zaak om met een goed gevoel richting nacompetitie te gaan. Dat kunnen we bijna niet meer ontlopen. Ik ben trots op mijn spelers. Iedereen had op z’n minst een zeven. Als ik dan toch een uitblinker moet noemen: arbiter De Gier uit Beilen.”
Doelpunten waren de toeschouwers op De Balk niet gegund. De confrontatie eindigde zoals ie begon, 0-0.

Stand 4A: Steenwijk 18-40 (52-26), Steenwijkerwold 18-40 (40-16), Oranje Zwart 18-39 (47-16), De Blesse 18-39 (44-21), Wacker 18-36, RKO 18-26, Ulu Spor 18-19 (30-40), Kraggenburg 18-19 (29-41), VWC 18-18, UDIROS 18-15, Balkbrug 18-11 en Aengwirden 18-7.

Ook middenveldstrateeg Wouter Scholte kan terugkijken op een prima wedstrijd waarin Balkbrug koploper De Blesse wist te beteugelen.

Verslag: Willem Lampe

Lees ook

Vechtdal Wonen en Vitaal Vechtdal bundelen de krachten

OMMEN – Woningstichting Vechtdal Wonen sluit zich aan bij Vitaal Vechtdal. Vitaal Vechtdal is een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.