Home / / Slagwerkensemble SDG Ommen Nederlands Kampioen

Slagwerkensemble SDG Ommen Nederlands Kampioen

BARNEVELD/OMMEN – Het A-slagwerkensemble van muziekvereniging Soli Deo Gloria (SDG) Ommen is zaterdag 13 april in Barneveld Open Nederlands Slagwerk Kampioen (ONSK) geworden. Het slagwerkensemble van SDG is een veelzijdig slagwerkensemble met 28 slagwerkers dat sinds 2018 onder leiding staat van Simon Haakmeester.

Op het ONSK werd door SDG in de topklasse met vier andere slagwerkgroepen gestreden om de kampioenstitel. De compositie Contradictio in Musica van Menno Bosgra werd uitgevoerd. De muzikale interpretatie van deze compositie stelden zowel de dirigent als de slagwerkers op de proef.

Muziek spreekt aan tot je gevoelens en deze muziek bevat veel verbeeldingskracht. Op het ONSK werd het optreden van SDG beloond met maar liefst 95,5 punten (op een schaal van 100). De jury waardeerde de muzikaliteit in een adembenemend mooi optreden.

Lees ook

S.V. Nieuwleusen helpt Stichting Hand in Hand

NIEUWLEUSEN – Afgelopen zaterdag staken spelers en kaderleden van het 1e elftal, bestuursleden en leden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.